НАЧАЛО Регулации

Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

юни 28, 2018 22:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

Осемдесет и шест процента от ръководителите и инвеститорите в криптo компании искат индустрията да се саморегулира, сочи ново проучване, публикувано тази седмица.

В част от проучването за криптовалути през 2018 г., проведено от международната адвокатска кантора Foley & Lardner LLP, мнозинството от респондентите избраха Биткойн като основната криптовалута за транзакции в дългосрочен план.

Фирмата постави под въпрос общо 62 цифри през март и април тази година.

„Ние предпочитаме да водим пътя напред, отколкото да следваме“, каза един изпълнителен директор за сегашните регулаторните въпроси в пространство.

Има много начини да работите с регулаторните органи и законодателните органи, за да се направят разумни закони и нормативни актове за крипто.

Общо 89% от респондентите видяха необходимостта от „формализирано“ саморегулиране. Малко по-малко мнозинство смята, че тези формализирани стандарти трябва да имат регулаторен надзор от страна на властите.

По принцип въпросът за това как да се установи регулаторен ред при криптовалутите формира „загриженост“ за участниците в проучването (72%), които цитират „липсата на правна сигурност“, която продължава да съществува в много юрисдикции.

В други аспекти обаче мненията бяха по-нюансирани. В бъдеще Биткойн трябва да излезе на върха като средство за транзакции, твърдят 43%, докато 38% смятат, че Етериум трябва на свой ред да се превърне в любима инвестиция.

Резултатите дойдоха няколко месеца преди американските регулатори да намекнат, че нито Биткойн, нито Етериум не представляват ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене

Hex Trust получи лиценз да оперира в Дубай

Попечителят на дигитални активи Hex Trust получи лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай (VARA) на 24 ноември, според прессъобщение на компанията.

ноември 24, 2022 17:18 1 мин. четене

Биткойн: Русия предлага ново законодателство за миньорите

Нов законопроект, внесен в Държавната дума (парламента на Русия), ще даде на крипто миньорите в страната два варианта за продажба на добитите от тях монети. 

ноември 21, 2022 13:11 1 мин. четене

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

ноември 21, 2022 11:04 1 мин. четене