НАЧАЛО Регулации

Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

юни 28, 2018 22:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

Осемдесет и шест процента от ръководителите и инвеститорите в криптo компании искат индустрията да се саморегулира, сочи ново проучване, публикувано тази седмица.

В част от проучването за криптовалути през 2018 г., проведено от международната адвокатска кантора Foley & Lardner LLP, мнозинството от респондентите избраха Биткойн като основната криптовалута за транзакции в дългосрочен план.

Фирмата постави под въпрос общо 62 цифри през март и април тази година.

„Ние предпочитаме да водим пътя напред, отколкото да следваме“, каза един изпълнителен директор за сегашните регулаторните въпроси в пространство.

Има много начини да работите с регулаторните органи и законодателните органи, за да се направят разумни закони и нормативни актове за крипто.

Общо 89% от респондентите видяха необходимостта от „формализирано“ саморегулиране. Малко по-малко мнозинство смята, че тези формализирани стандарти трябва да имат регулаторен надзор от страна на властите.

По принцип въпросът за това как да се установи регулаторен ред при криптовалутите формира „загриженост“ за участниците в проучването (72%), които цитират „липсата на правна сигурност“, която продължава да съществува в много юрисдикции.

В други аспекти обаче мненията бяха по-нюансирани. В бъдеще Биткойн трябва да излезе на върха като средство за транзакции, твърдят 43%, докато 38% смятат, че Етериум трябва на свой ред да се превърне в любима инвестиция.

Резултатите дойдоха няколко месеца преди американските регулатори да намекнат, че нито Биткойн, нито Етериум не представляват ценни книжа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене