НАЧАЛО Биткойн

Инвеститорите на дребно представляват 85% от инвестициите в Биткойн ETF

21.05.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите на дребно представляват 85% от инвестициите в Биткойн ETF

Макстратегът Джим Бианко оспорва преобладаващото схващане, че институциите и хората с висока нетна стойност са основните акумулатори на акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC).

Бианко обсъди прозренията, получени от новите задължителни 13F отчети, подадени в Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за първото тримесечие на 2024 г.

Той обясни, че субектите, които притежават над 5% бенефициент или активи на стойност поне $100 милиона, са длъжни да подадат 13F в рамките на 45 дни от края на тримесечието, което в този случай беше на 15 май. Бяха подадени приблизително 7,000 такива декларации.

Анализирайки разпределението на видовете инвеститори в спот ETF на BTC, Бианко предостави основните изводи. Данните показват, че инвестиционните консултанти държат сравнително малка част, варираща между 2.5% и 4% (с изключение на 8.81% за GBTC). Това рязко контрастира с неотдавнашен доклад на Citi, според който средната собственост на ETF от страна на инвестиционни консултанти е около 35%. Бианко оспорва схващането, че бумърите се насочват към Биткойн, като предполага, че това не е така за огромното мнозинство от притежаваните спот ETF на BTC.

Макростратегът разкри още, че приблизително 85% от инвеститорите в спот Биткойн ETF през първото тримесечие на годината са били инвеститори на дребно, което се противопоставя на предположението, че институционалните инвеститори доминират.

Изразявайки загриженост, Бианко предполага, че спот ETF-ите на BTC може да се разглеждат по-скоро като средство за FOMO (страх от пропускане на възможности) на дребно, отколкото като значителен институционален интерес. Той подчерта, че само около 3% от пазарната капитализация на неизплатените ETF са били притежавани от инвестиционни консултанти през периода, което оспорва представата за значителен институционален приток. Хедж фондовете са притежавали приблизително 10%, докато по-голямата част, около 85%, е била притежание на неинституционални инвеститори, предимно на дребно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

Ето какво ще определи бъдещата траектория на Биткойн според директора на CryptoQuant

Ки Йонг Джу, ръководител на CryptoQuant, каза, че Биткойн търговията в САЩ определя непосредственото бъдеще на цените на криптовалутите.

14.06.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.