НАЧАЛО Алткойни

Инвеститори съдят Coinbase заради подвеждащ проект

май 15, 2022 17:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститори съдят Coinbase заради подвеждащ проект

Съобщава се, че водещата американска крипто борса Coinbase е засегната от дело за предоставяне на търговия с GYEN, монета, предназначена да действа като стабилна монета, обвързана с японската йена.

Според жалба, видяна от Bloomberg, Coinbase е обвинен, че подвежда клиентите да вярват, че GYEN е равен на цената на една йена.

След огромния натиск от страна на купувачите, GYEN загуби обвързаността си към йената, като се повиши от $0.008 на 13-ти ноември до $0.04 на 18-ти ноември, преди рязко да се върне към паритет на 24-ти ноември.

Според Bloomberg, някои инвеститори в Coinbase не са разбрали, че токенът не се търгува в паритет с йената и е проектиран да спадне драстично, за да достигне тази цена.

В жалбата се посочва:

“Инвеститорите направиха поръчки, вярвайки, че стойността на монетата, както се рекламира, е равна на йената, но токените, които купуват, струват до седем пъти повече от йената… Също толкова внезапно стойността на GYEN се срина обратно до паритет – падна с 80 % в един ден.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори изкупуват спада при Cardano (ADA)

Coinbase също замрази търговията на фона на волатилността, което попречи на притежателите на GYEN да могат да продават своите токени, което доведе до загуби от “неизброими милиони за няколко часа”, според жалбата.

Група инвеститори в GYEN, водещи делото, казаха:

“[Поради] пропускането на факта, че GYEN не е проектиран да държи стойност, обвързана с йената, и ограничението на Coinbase, забраняващо на инвеститорите да ликвидират своя GYEN, тъй като той спадна, няколкостотин купувачи загубиха огромни суми, някои загубиха стотици хиляди долари само за часове, причинявайки им скръб, тревожност, стрес и възмущение.”

На 19-ти ноември Coinbase заяви, че крипто борсата е спряла дейностите, включващи GYEN и Power Ledger (POWR) поради технически причини.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Gemini добавя стейкинг за MATIC, ETH, SOL и DOT

Базираната в Ню Йорк крипто борса заяви, че услугата ѝ за стейкинг ще позволи на клиентите да залагат своите криптовалути и да получават награди в рамките на сметката си в Gemini.

август 19, 2022 21:45 1 мин. четене

Solana може да скочи покрай Сливането на Етериум

Популярен анализатор представя какво може да се случи на хоризонта с един от най-големите проекти в крипто пространството.

август 19, 2022 19:21 1 мин. четене

Биткойн до $20,000 – Етериум до $1,000, според бивш анализатор на Ark Invest

Отварянето на крипто пазара в червената зона днес може да е изненада за някои, но много анализатори и ентусиасти са предвидили и очаквали подобно развитие.

август 19, 2022 16:33 1 мин. четене

Децентрализацията на Етериум е застрашена, твърди проучване

Според този доклад децентрализацията на Етериум и Solana може да е застрашена, се твърди в доклад на Messari.

август 19, 2022 9:23 1 мин. четене