НАЧАЛО Биткойн

“Инвестирайте в истински пари!” – Робърт Кийосаки

септември 18, 2022 9:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Инвестирайте в истински пари!” – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, авторът на бестселъра "Богат татко, беден татко" обяви в Twitter профила си, че според него "тези, които пестят, губят".

Този израз се използва и в неговата книга, където навика на бедния татко е да пести пари. “Един спестен долар е един спечелен долар” – така казвал бедния му баща, който не осъзнавал, че неговите долари вече няма да са пари след 1971 г. Тогава, Ричард Никсън отменя златния стандарт и доларът спира да бъде пари и се превръща във валута.

Кийосаки продължи, като каза, че днешният дълг на САЩ е в стотици трилиони, а действителната инфлация е 16%, а не 7%. Той заявява, че увеличаването на лихвените проценти от страна на ФЕД ще унищожи икономиката на САЩ. Публикацията завърши със съвет да се инвестира в истински пари като Биткойн, злато и сребро.

През май тази година Робърт Кийосаки прогнозира, че дъното на Биткойн (BTC) може да е на $17.000 или дори по-ниско – $10. 000.

Настъпи ли дъното на водещата криптовалута?

В много дългосрочни инвестиционни графики Биткойн е достигнал нива на свръхпродажба, като например Bitcoin Investor Tool: 2-Year MA Multiplier. Целта на графиката е да подчертае периодите, в които покупката или продажбата на BTC би донесъл извънредно голяма възвръщаемост.

Купуването на валутата, когато цената е паднала под 2-годишната МА (зелена линия), в исторически план е генерирало извънредно голяма възвръщаемост за инвеститорите. В момента цената на Биткойн е под зелената линия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Сега е времето да се забогатее


Друга графика, която показва нива на свръхпродажба, е индикаторът на ценовата диаграма Bitcoin Rainbow.      Според този индикатор валутата в момента се намира в режим на “огнена разпродажба“.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.