НАЧАЛО Алткойни

Интересът към този алткойн е значителен от страна на големите инвеститори

декември 12, 2022 18:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът към този алткойн е значителен от страна на големите инвеститори

Една монета попадна в списъка на най-купуваните токени от 5,000-те най-големи ETH китове според WhaleStats. 

Но какви са потенциалните последици от тези наблюдения и защо те са важни в този момент?

В близкото минало USDC е имал своите възходи и падения. Монетата също така изостана от своя конкурент USDT по отношение на приемането. Това е част от причините, поради които наблюдаваното повишено търсене, особено от страна на ETH китовете, представлява значителен интерес.

Китовете акумулират

Според наблюденията на WhaleStats търсенето на USDC сред китовете на ETH надминава търсенето на други стабилни монети. Това включва USDT, който си осигури втората позиция за най-купуван токен сред големите притежатели на Етериум.

Една от потенциалните причини за подновения интерес на китовете може да е подкрепата, която USDC получава от Coinbase, която е една от най-големите регулирани криптоборси в САЩ. Нейният тласък за USDC по всяка вероятност е благоприятствала търсенето на стабилната монета.

Търсенето на USDC се увеличи през последните няколко дни. Това вероятно се дължеше на продължаващите пазарни условия, подкрепени от по-слабото търсене на по-рискови активи.

Сред пазарните турбуленции много търговци преминаха от апетит за риск към търсене на стабилни монети, за да избегнат потенциални загуби. Китовете натрупват USDC, съдейки по увеличението на предлагането, държано от топ адреси.

santiment-whales

Покупките на USDC в рамките на 11 декември са се покачиха леко увеличение успоредно с активните адреси. Това индикира, че е налице слабо участие на пазара, особено от страна на търговците на дребно. 

usdc-purchases

Като цяло обемът на USDC е намалял значително през последните 30 дни. Същото се отнася и за броя на активните адреси. Подобен тренд се наблюдаваше и при оценката на общите потоци към и от борси. Обменните потоци на USDC бяха по-високи по същото време през ноември, но това не действа като значителна индикация за търсене или загуба на интерес.

Прегледът на обменните потоци на USDC през последните два дни показа, че преобладават по-високи изходящи потоци спрямо входящи. 

inflwos-outflows

Като цяло всички тези данни сочат това, което се потвърждава и от спада на активност на фючърсните пазари – има тренд към спад на волатилността. Това на свой ред може да подсказва, че Биткойн, който води пазарът, е близо до дъното си за настоящия мечи цикъл. Важно е да се има предвид, че това не означава, че навлизаме в бичи пазар в краткосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене

Защо Floki Inu поскъпна с над 150% в рамките на последния месец?

Общността на Floki Inu (FLOKI) гласува „за“ на предложение за изгаряне на 4.2 трилиона токена на стойност над $100 милиона на своя междуверижен мост.

януари 30, 2023 15:10 2 мин. четене