НАЧАЛО Други

Интегрират блокчейн при китайския пазар на ориз

АВГ. 28, 2018 21:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Интегрират блокчейн при китайския пазар на ориз

Alipay и Ant Financial обявиха партньорство с местните китайски власти с цел да използват блокчейн за гарантиране автентичността на ориза.

 


Основен играч на китайския пазар Alipay е с повече от 400 милиона потребители още през август 2017 г. Компанията е собственост на филиала на Alibaba - Ant Financial.

Според Global Times сделката с общинското правителство във Вучанг в провинция Хейлонгджиян цели да спре фалшивицирането на качеството на зърнени култури добре познатия пазар на ориза.

За първи път Wuchang Rice е променил метода за дистрибуция на дълги разстояния за цялата страна, съкращавайки първоначалното време за доставка от 3-7 дни до по-малко от 2 дни.

Публикацията добавя за ползите от въвеждането на блокчейн технологията:

Информацията като складиране, доставка и превоз на складови и дистрибуторски връзки се вижда и от потребителите в реално време.

Този ход идва седмица след като Китай засили своята забрана върху търговията на криптовалути.

Напротив, блокчейн технологията продължава да се приема трайно в Пекин, като се развиват различни партньорства и интеграции както в държавния, така и в частния сектор.

Alipay също така е взела твърда позиция по отношение на потребителите, извършващи търговия с криптовалути, използвайки сметките си.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света