НАЧАЛО Други

Интегрират блокчейн при китайския пазар на ориз

АВГ. 28, 2018 21:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Интегрират блокчейн при китайския пазар на ориз

Alipay и Ant Financial обявиха партньорство с местните китайски власти с цел да използват блокчейн за гарантиране автентичността на ориза.


Основен играч на китайския пазар Alipay е с повече от 400 милиона потребители още през август 2017 г. Компанията е собственост на филиала на Alibaba - Ant Financial.

Според Global Times сделката с общинското правителство във Вучанг в провинция Хейлонгджиян цели да спре фалшивицирането на качеството на зърнени култури добре познатия пазар на ориза.

За първи път Wuchang Rice е променил метода за дистрибуция на дълги разстояния за цялата страна, съкращавайки първоначалното време за доставка от 3-7 дни до по-малко от 2 дни.

Публикацията добавя за ползите от въвеждането на блокчейн технологията:

Информацията като складиране, доставка и превоз на складови и дистрибуторски връзки се вижда и от потребителите в реално време.

Този ход идва седмица след като Китай засили своята забрана върху търговията на криптовалути.

Напротив, блокчейн технологията продължава да се приема трайно в Пекин, като се развиват различни партньорства и интеграции както в държавния, така и в частния сектор.

Alipay също така е взела твърда позиция по отношение на потребителите, извършващи търговия с криптовалути, използвайки сметките си.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света