НАЧАЛО Алткойни

Интеграцията на Биткойн Кеш в Кипър

юли 31, 2018 18:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интеграцията на Биткойн Кеш в Кипър

Поддръжниците на Биткойн Кеш наскоро се срещнаха с правителствени и финансови фигури от Кипър и работят по интегрирането на BCH с водещите процесори на плащания на острова до края на ноември.

За сделката се намекна в подкаст, организиран от Роджър Вер и Даниел Келман, както и от местен поддръжник на BCH, Диметриос Неоклеос.

До ноември ще имаме четири хиляди магазина, които приемат плащания с Биткойн Кеш.

Това обясни Неоклеос, добавяйки, че тези четири хиляди търговци представляват около 70% от търговците на острова.

Подкастът бе направен в Кипър, където Вер и Келман представят BCH на местните власти. “Говорихме с някои платежни оператори, които извършват плащания тип “Venmo” в Кипър и ЕС, и ние говорихме с тях за интегрирането на Биткойн Кеш”, каза Келман, адвокат.

“Ако можем да интегрираме Биткойн Кеш”, каза Келман, “Кипър може да стане Биткойн Кеш остров”.

Срещнахме се с много държавни служители, включително и с президента…

Кипър приема много сериозно законодателството за блокчейн.

В Twitter, Келман сподели снимки на двустранната среща с президента Анастасиадес в президентския дворец в Никозия. Те също така създават портфейли за служители на правителството.

Макар че Вер и Келман не споделиха много подробности, обявяването може да бъде прелюдия към по-голямо осиновяване. Централната банка на Кипър не обработва транзакции с крипто, а криптовалутите са ограничени до местни посредници, банкомати или Revolut карти. Това обаче не спря кипърските граждани да проявят интерес.

Университетът в Никозия е едно от първите акредитирани висши учебни заведения, което приема криптовалути от своите студенти. Блокчейн инициативата на заведението предлага първата магистърска степен по блокчейн и разпределена счетоводна технология.

Bitcoin Cash също така откри “посолство” в Лимасол, втория по големина град в страната.

Преходът към крипто е особено подходящ, предвид неотдавнашната финансова история на Кипър. По време на икономическата криза през 2013 г. правителството отговори, като прехвърли загубите на банките на вложителите си. Банковата гаранция се превърна в поучителна история в кръговете за крипто. Това постави Биткойн в светлината на прожекторите като алтернатива на банките и други трети страни.

Изображение от Cryptographer/Shutterstock.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ChatGPT прогнозира цената на Cardano: Tradecurve обявява функционалността на Connect Wallet

В последно време Cardano и Tradecurve са актуални теми в динамичния и често променлив крипто пеизаж. Докато Cardano, играчът ветеран, се намира в ключов момент на ценово движение, Tradecurve, изгряващата звезда, привлича вниманието с най-новата си функция за свързване на портфейли.

май 30, 2023 10:03 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 10:02 3 мин. четене

Топ меме криптовалута за инвестиция през юни 2023 г.

Меме криптовалутите превземат света към момента, така че не е лесно да отдадете на “изкушението” и да се включите в този атрактивен сектор от криптовалутите.

май 30, 2023 10:01 5 мин. четене

Прогноза за цената на Filecoin за 2023 г. – не пропускайте Aptos и Collateral Network

Нарастващото търсене на дигитално съхранение на данни стимулира растежа на Filecoin (FIL), но накъде ще се насочи токенът FIL през 2023 г.?

май 30, 2023 10:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.