НАЧАЛО Други

Институциите са по-бичи в сравнение с инвеститорите на дребно: Fundstrat

ОКТ. 5, 2018 10:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Институциите са по-бичи в сравнение с инвеститорите на дребно: Fundstrat

Общоприето е схващането, че инвеститорите на дребно са склонни нерядко да вярват в свръх оптимистични прогнози , докато институциите са по-наясни относно перспективите на този възходящ клас активи.

Но едно ново проучване, направено от стратегическата фирма от Wall Street, Fundstrat, предполага, че след като институционалните инвеститори се интересуват от bitcoin, те стават още по-възходящи от търговците на дребно.


Fundstrat, първата фирма за стратегии на Уолстрийт, която се занимава с Биткойн, проведе проучване с шест въпроса в Twitter, за да прецени настроението сред инвеститорите на дребно и след това зададе същите въпроси на частна вечеря, проведена с институционални инвеститори. Впоследствие фирмата състави отговорите в доклад, публикуван в четвъртък.
Докато множество институционални и непрофесионални инвеститори заявиха, че вярват, че цената е достигнала дъно, институциите са по-уверени с 10-процентна разлика. Институциите също бяха по-възходящи по отношение на перспективите на Биткойн през 2019 г., като 57% заявиха, че смятат, че цената на влаутата ще приключи годината на над 15,000 долара, в сравнение с 40% от инвеститорите на дребно.

Най-голямото разделение между институциите и "Crypto Twitter" се появи, когато инвеститорите бяха помолени да предскажат най-добре представящата се криптовалута за 2019 г., както и да идентифицират своя най-малко любим токен.

Сред институциите, Биткойн бе белязан за най-добро представяне за 2019 г., като 59% от инвеститорите поставиха своите залози на флагманската криптовалута. EOS завърши на второ място с 18%, като ethereum, NEO , Tron ​​и Stellar също получиха гласове.

На Twitter, ripple ( XRP ) е с 46% от гласовете. Биткойн завърши на второ място с 31%, следван от ethereum и EOS (в анкетата не бяха включени други токени, тъй като Twitter позволява само четири варианта).

Ripple също беше силен кандидат за най-малко предпочитаната криптовалута на Crypto Twitter, тъй като 31% от респондентите заявиха, че неговата инвестиционна теза има най-малко значение сред четирите монети, включени в проучването. Въпреки това Tron получи 32% от гласовете. Ethereum Classic (20 процента) и Биткойн (17 процента) споделиха останалите гласове в тази ограничена анкета.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света