НАЧАЛО Други

Институциите са по-бичи в сравнение с инвеститорите на дребно: Fundstrat

ОКТ. 5, 2018 10:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Институциите са по-бичи в сравнение с инвеститорите на дребно: Fundstrat

Общоприето е схващането, че инвеститорите на дребно са склонни нерядко да вярват в свръх оптимистични прогнози , докато институциите са по-наясни относно перспективите на този възходящ клас активи.

Но едно ново проучване, направено от стратегическата фирма от Wall Street, Fundstrat, предполага, че след като институционалните инвеститори се интересуват от bitcoin, те стават още по-възходящи от търговците на дребно.


Fundstrat, първата фирма за стратегии на Уолстрийт, която се занимава с Биткойн, проведе проучване с шест въпроса в Twitter, за да прецени настроението сред инвеститорите на дребно и след това зададе същите въпроси на частна вечеря, проведена с институционални инвеститори. Впоследствие фирмата състави отговорите в доклад, публикуван в четвъртък.
Докато множество институционални и непрофесионални инвеститори заявиха, че вярват, че цената е достигнала дъно, институциите са по-уверени с 10-процентна разлика. Институциите също бяха по-възходящи по отношение на перспективите на Биткойн през 2019 г., като 57% заявиха, че смятат, че цената на влаутата ще приключи годината на над 15,000 долара, в сравнение с 40% от инвеститорите на дребно.

Най-голямото разделение между институциите и "Crypto Twitter" се появи, когато инвеститорите бяха помолени да предскажат най-добре представящата се криптовалута за 2019 г., както и да идентифицират своя най-малко любим токен.

Сред институциите, Биткойн бе белязан за най-добро представяне за 2019 г., като 59% от инвеститорите поставиха своите залози на флагманската криптовалута. EOS завърши на второ място с 18%, като ethereum, NEO , Tron ​​и Stellar също получиха гласове.

На Twitter, ripple ( XRP ) е с 46% от гласовете. Биткойн завърши на второ място с 31%, следван от ethereum и EOS (в анкетата не бяха включени други токени, тъй като Twitter позволява само четири варианта).

Ripple също беше силен кандидат за най-малко предпочитаната криптовалута на Crypto Twitter, тъй като 31% от респондентите заявиха, че неговата инвестиционна теза има най-малко значение сред четирите монети, включени в проучването. Въпреки това Tron получи 32% от гласовете. Ethereum Classic (20 процента) и Биткойн (17 процента) споделиха останалите гласове в тази ограничена анкета.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света