НАЧАЛО Други

Институциите са по-бичи в сравнение с инвеститорите на дребно: Fundstrat

ОКТ. 5, 2018 10:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Институциите са по-бичи в сравнение с инвеститорите на дребно: Fundstrat

Общоприето е схващането, че инвеститорите на дребно са склонни нерядко да вярват в свръх оптимистични прогнози , докато институциите са по-наясни относно перспективите на този възходящ клас активи.

 

Но едно ново проучване, направено от стратегическата фирма от Wall Street, Fundstrat, предполага, че след като институционалните инвеститори се интересуват от bitcoin, те стават още по-възходящи от търговците на дребно.


Fundstrat, първата фирма за стратегии на Уолстрийт, която се занимава с Биткойн, проведе проучване с шест въпроса в Twitter, за да прецени настроението сред инвеститорите на дребно и след това зададе същите въпроси на частна вечеря, проведена с институционални инвеститори. Впоследствие фирмата състави отговорите в доклад, публикуван в четвъртък.
Докато множество институционални и непрофесионални инвеститори заявиха, че вярват, че цената е достигнала дъно, институциите са по-уверени с 10-процентна разлика. Институциите също бяха по-възходящи по отношение на перспективите на Биткойн през 2019 г., като 57% заявиха, че смятат, че цената на влаутата ще приключи годината на над 15,000 долара, в сравнение с 40% от инвеститорите на дребно.

Най-голямото разделение между институциите и "Crypto Twitter" се появи, когато инвеститорите бяха помолени да предскажат най-добре представящата се криптовалута за 2019 г., както и да идентифицират своя най-малко любим токен.

Сред институциите, Биткойн бе белязан за най-добро представяне за 2019 г., като 59% от инвеститорите поставиха своите залози на флагманската криптовалута. EOS завърши на второ място с 18%, като ethereum, NEO , Tron ​​и Stellar също получиха гласове.

На Twitter, ripple ( XRP ) е с 46% от гласовете. Биткойн завърши на второ място с 31%, следван от ethereum и EOS (в анкетата не бяха включени други токени, тъй като Twitter позволява само четири варианта).

Ripple също беше силен кандидат за най-малко предпочитаната криптовалута на Crypto Twitter, тъй като 31% от респондентите заявиха, че неговата инвестиционна теза има най-малко значение сред четирите монети, включени в проучването. Въпреки това Tron получи 32% от гласовете. Ethereum Classic (20 процента) и Биткойн (17 процента) споделиха останалите гласове в тази ограничена анкета.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света