НАЧАЛО Други

Институционалните инвеститори в САЩ се отдръпват от криптовалутите

февруари 22, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Институционалните инвеститори в САЩ се отдръпват от криптовалутите

Институционалните инвеститори в Съединените щати отбелязаха най-големия седмичен отлив от 2023 г. от инвестиционни продукти с дигитални активи, след като Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) се насочи към всички аспекти на крипто индустрията в страната.

CoinShares съобщи, че миналата седмица инвестиционните продукти за дигитални активи са отбелязали отлив на обща стойност $32 милиона след регулаторните мерки срещу индустрията на дигиталните активи в САЩ, които бяха насочени към услугите за стейкинг, стабилните монети и попечителството на криптовалути.

Регулаторната репресия и отливът на средства от Биткойн

Изходящите потоци достигнаха $62 милиона в средата на миналата седмица, но в края на седмицата се забавиха, тъй като настроенията се подобриха.

Повечето изходящи потоци (78%) бяха от инвестиционни продукти, свързани с Биткойн, при които се наблюдаваше спад в стойността. Фирмата обясни отлива с това, че инвеститорите в ETP са по-малко оптимистично настроени по отношение на неотдавнашния регулаторен натиск в САЩ.

Положителни нагласи на по-широките пазари

По-широките пазари не отразиха негативните настроения на институционалните инвеститори, които отбелязаха 10% ръст за периода. Това доведе до увеличаване на общия размер на управляваните активи за институционални продукти до $30 милиона, което е най-високото ниво от август насам.

Увеличение на активите под управление за институционални продукти

Институциите бяха започнали да наливат капитал обратно в криптофондовете през януари като през последната седмица на месеца входящите потоци възлизаха на $117 милиона, достигайки шестмесечен връх. През последните две седмици обаче се наблюдава отлив на средства след четири седмици на приток през януари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Журналист иска достъп до документите на Хинман по делото Ripple срещу SEC


Блокчейн акциите се противопоставят на тенденцията

Изходящи потоци имаше при фондовете за Етериум и при тези със смесени активи. Все пак блокчейн акциите се противопоставиха на тенденцията с входящи потоци на обща стойност $9.6 милиона за седмицата.

Регулаторите оказват влияние върху промяната на нагласите

Регулаторните действия по правоприлагане, отговорни за промяната в настроенията, включват обвиненията на SEC срещу Kraken за нейните стейкинг услуги на 9 февруари.

Няколко дни по-късно агенцията заведе дело срещу Paxos за издаване на Binance USD. Миналата седмица тя предложи промени, насочени към криптофирмите, работещи като попечители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене