НАЧАЛО Други

Институционалните инвеститори търсят експозиция към дигитални активи

29.10.2022 15:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Институционалните инвеститори търсят експозиция към дигитални активи

Въпреки че в момента Биткойн (BTC) се търгува за малко над $20,000 - което е със 70% по-малко от историческия му връх от $69,044 - институционалните инвеститори продължават да са настроени оптимистично.

През първата половина на 2022 г. 58% от институционалните инвеститори са инвестирали в криптовалути и други дигитални активи, което е с 6% повече от миналата година.

Горната констатация е част от последното проучване на институционалните инвеститори за дигиталните активи, публикувано от базираната в Бостън инвестиционна компания Fidelity Digital Assets.

74% от институционалните инвеститори възнамеряват да закупят дигитални активи в бъдеще. 51% от тях имат положителна перспектива за крипто пазара, в сравнение с 45% през 2021 г.

Инвеститорите в Азия притежават повече дигитални активи (69%), отколкото тези в Европа (67%) или САЩ (42%). В Европа се наблюдава увеличение на собствеността с 11 пункта, а в САЩ – с 9 пункта от 2021 г. насам. Тази възходяща тенденция се дължи основно на инвеститорите с високо материално състояние в двата региона, в допълнение към финансовите консултанти в Европа.

“Въпреки че пазарите се сблъскаха с насрещни ветрове през последните месеци, ние вярваме, че основите на дигиталните активи остават силни и че институционализирането на пазара през последните няколко години го е позиционирало така, че да издържи на последните събития… Институционалните инвеститори имат опит в управлението през цикли и до голяма степен присъщите фактори, които те посочиха като привлекателни в това проучване, вероятно ще се запазят, когато пазарът излезе от този период”, каза Том Джесоп, президент на Fidelity Digital Assets.

Технологичните иновации и децентрализацията са двете най-обещаващи характеристики, които привличат вниманието на инвеститорите, твърдят анкетираните.

35% от тях смятат, че дигиталните активи трябва да се разглеждат като самостоятелен инвестиционен клас, в сравнение с 23% през 2021 г.

Големите инвеститори продължавад да наливат пари по време на срива

Не трябва да забравяме, че крипто индустрията стана свидетел на пазарен срив през второто тримесечие на тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на криптовалутата?


Именно в условията на такива обстоятелства тези инвеститори продължиха да влагат парите си, тъй като те разполагат с много дълбоки джобове.

Един такъв пример е този на американската софтуерна фирма MicroStrategy. В момента тя притежава 130,000 BTC на стойност $3 милиарда.

Именно през същия период традиционните инвеститори изтеглиха стотици милиони долари от фондовете за Биткойн.

В горепосоченото проучване участваха 1,052 институционални инвеститори от Съединените щати, Европа и Азия. Под институционални инвеститори се разбира хедж фондове, финансови консултанти и физически лица с висока нетна стойност.

Трябва да се отбележи, че периодът на проучването в доклада приключва през юни. Трябва да наблюдаваме поведението на тези инвеститори и през оставащата част от годината и тогава евентуално да стигнем до заключение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.