НАЧАЛО Биткойн

Инфлацията и данъците ще изядат парите на хората – Робърт Кийосаки

ноември 13, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инфлацията и данъците ще изядат парите на хората – Робърт Кийосаки

На 11 ноември 2023 г. Робърт Кийосаки, известният автор на книгата "Богат татко, беден татко", сподели една особена гледна точка към натрупването на богатство, подчертавайки, че богатите не работят само за пари. 

Според Кийосаки богатите осъзнават податливостта на богатството си на данъци, инфлация и колебания на фондовия пазар. Той твърди, че бедните и представителите на средната класа често работят за облагаемия доход, като спестяват и инвестират в активи като акции, облигации, взаимни фондове и ETF, които според него в момента не постигат достатъчно добри резултати.

Противно на конвенционалните инвестиционни стратегии, Кийосаки се застъпи за материални активи, които генерират необлагаем доход, посочвайки злато, сребро и Биткойн като предпочитан избор. Златото и среброто, признати за хеджиране срещу инфлацията и икономическата несигурност, се възхваляват заради тяхната рядкост и независимост от колебанията на фиатните валути. 

Кийосаки, който е почитател на златото от 1972 г., сподели оптимистична перспектива, прогнозирайки, че златото ще надмине $2,100, застъпвайки се за пряка собственост върху метала.

Въпреки волатилността на благородните метали, Кийосаки настоява да се избягват ETF-и за злато и сребро, като се предпочитат физическите монети. 

Биткойн, друг крайъгълен камък на неговата стратегия за разпределение на активите, е често коментиран от автора, като Кийосаки прогнозира бъдеща стойност от $135,000 за токен, въпреки настоящите му пазарни колебания. Той съветва инвеститорите да търсят начини за закупуване на Биткойн с ниска комисиона.

Освен това Кийосаки подчерта значението на активите, свързани с паричните потоци, като имоти под наем, петрол и производство на храни. 

Препоръчвайки балансиран портфейл, той предложи разпределение от 75% в злато, сребро и Биткойн и 25% в недвижими имоти или петролни акции, за да може потенциално да се преодолеят значителни пазарни спадове.

Бедните и средната класа работят на работни места, които плащат облагаем доход от фалшиви долари и след това спестяват фалшиви долари, след което инвестират в акции, облигации, взаимни фондове и ETF, които се сриват, докато пиша този текст.

Богатите искат активи, които вкарват реални необлагаеми пари в джобовете им, и знаят как да спестяват реални активи.

В заключение, неконвенционалните финансови съвети на Кийосаки насърчават отклонението от традиционните инвестиционни пътища, като призовават хората да дадат приоритет на осезаемите активи, генериращи доход, пред традиционните инвестиции на хартия за дългосрочна финансова сигурност и свобода.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $41,000 – защо крипто пазарът е на зелено днес?

Биткойна, който достигна годишен връх от $41,700, с което олатилният криптопазар привлече широко внимание както от страна на инвеститори, така и от страна на ентусиасти и анализатори.

декември 4, 2023 9:00 2 мин. четене

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.