НАЧАЛО Регулации

Индия може да класифицира криптовалутите като стоки

юли 12, 2018 22:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия може да класифицира криптовалутите като стоки

Властите в Индия вероятно ще са против забранаta на криптовалути и ще ги третират като стоки, сочи доклад, цитиран от правителствен служител.

Позовавайки се на високопоставен държавен служител, участващ в текущата регулаторна дискусия, свързана с крипто, Quartz съобщава, че Индия е малко вероятно да наложи забрана на дигиталните валути въпреки новия мандат на централната банка, който забранява на банките да предоставят услуги в процъфтяващия сектор.

Както бе съобщено по-рано, през април резервната банка на Индия (RBI) издаде циркулярно писмо, за да забрани всички регулирани финансови институции в страната да позволяват на клиентите си да купуват крипто чрез банковите си сметки. Политиката на централната банка, влязла в сила на 5-и юли, възниква въпреки създаването на междуправителствен комитет, състоящ се от множество правителствени министерства и местни банки, чиято задача е да предложи регулаторна рамка за сектора през 2017 г.

Противно на това, което повечето медии твърдят, служителят е разкрил, че идеята за пълна крипто забрана не е разглеждана. „Не мисля, че някой наистина възнамерява да го забрани (криптокомпозициите) съвсем,“ каза висшият държавен служител, запознат с дискусията

Вместо това, опасенията на панела са свързани по-скоро с проследяването на търговията с криптовалута.

Търговията не е престъпление. Повечето от нас търгуват с различни класове активи на фондовия пазар. Е, как е различна тази [крипто] търговия? Това, което трябва да бъде въведено, е механизъм, който да гарантира, че използваните пари не са незаконни пари и че проследяването на нейния източник е най-важното нещо. 

Миналия месец ръководителят на същия правителствен панел и секретар на отдела по икономическите въпроси потвърди, че групата е направила напредък в изготвянето на регулаторна рамка и понастоящем е в напреднал стадий с насоки, които се очаква да бъдат публикувани през юли.

Ако го позволим като стока, може да ни позволим да регулираме по-добре търговията“, анонимният служител потвърди в доклада в сряда, успокоявайки местните крипто осиновителите и по-широката индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

В понеделник Бордът на Федералният резерв на САЩ обяви, че е финализирал насоките си за факторите, които резервните банки трябва да вземат предвид при разглеждането на исканията за сметки и платежни услуги на Федералния резерв. Насоките създават тристепенна рамка за преглед, като нивото на надлежна проверка, което трябва да се осигури, зависи от нивото на […]

август 16, 2022 16:56 1 мин. четене

ЕС създава нов регулатор за надзор на крипто пространството

Европейският съюз (ЕС) планира да създаде шести „орган за борба с прането на пари“, който ще отговаря специално за регулирането на криптовалутната индустрия.

август 16, 2022 10:40 1 мин. четене

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони свои потребители в Европа.

август 15, 2022 21:22 1 мин. четене

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене