НАЧАЛО Регулации

Индия може да класифицира криптовалутите като стоки

юли 12, 2018 22:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия може да класифицира криптовалутите като стоки

Властите в Индия вероятно ще са против забранаta на криптовалути и ще ги третират като стоки, сочи доклад, цитиран от правителствен служител.

Позовавайки се на високопоставен държавен служител, участващ в текущата регулаторна дискусия, свързана с крипто, Quartz съобщава, че Индия е малко вероятно да наложи забрана на дигиталните валути въпреки новия мандат на централната банка, който забранява на банките да предоставят услуги в процъфтяващия сектор.

Както бе съобщено по-рано, през април резервната банка на Индия (RBI) издаде циркулярно писмо, за да забрани всички регулирани финансови институции в страната да позволяват на клиентите си да купуват крипто чрез банковите си сметки. Политиката на централната банка, влязла в сила на 5-и юли, възниква въпреки създаването на междуправителствен комитет, състоящ се от множество правителствени министерства и местни банки, чиято задача е да предложи регулаторна рамка за сектора през 2017 г.

Противно на това, което повечето медии твърдят, служителят е разкрил, че идеята за пълна крипто забрана не е разглеждана. „Не мисля, че някой наистина възнамерява да го забрани (криптокомпозициите) съвсем,“ каза висшият държавен служител, запознат с дискусията

Вместо това, опасенията на панела са свързани по-скоро с проследяването на търговията с криптовалута.

Търговията не е престъпление. Повечето от нас търгуват с различни класове активи на фондовия пазар. Е, как е различна тази [крипто] търговия? Това, което трябва да бъде въведено, е механизъм, който да гарантира, че използваните пари не са незаконни пари и че проследяването на нейния източник е най-важното нещо. 

Миналия месец ръководителят на същия правителствен панел и секретар на отдела по икономическите въпроси потвърди, че групата е направила напредък в изготвянето на регулаторна рамка и понастоящем е в напреднал стадий с насоки, които се очаква да бъдат публикувани през юли.

Ако го позволим като стока, може да ни позволим да регулираме по-добре търговията“, анонимният служител потвърди в доклада в сряда, успокоявайки местните крипто осиновителите и по-широката индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене

Hex Trust получи лиценз да оперира в Дубай

Попечителят на дигитални активи Hex Trust получи лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай (VARA) на 24 ноември, според прессъобщение на компанията.

ноември 24, 2022 17:18 1 мин. четене

Биткойн: Русия предлага ново законодателство за миньорите

Нов законопроект, внесен в Държавната дума (парламента на Русия), ще даде на крипто миньорите в страната два варианта за продажба на добитите от тях монети. 

ноември 21, 2022 13:11 1 мин. четене

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

ноември 21, 2022 11:04 1 мин. четене