НАЧАЛО Други

Индия започва да стимулира транзакции с дигитална валута

октомври 29, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия започва да стимулира транзакции с дигитална валута

Индийските банки въвеждат стимули, за да насърчат използването на дигиталната валута на централната банка - електронната рупия - в съответствие с указанията на Резервната банка на Индия (RBI).

Тези стимули включват награди за връщане на пари и точки, подобни на тези, които обикновено се свързват с транзакции с кредитни и дебитни карти.

Според информацията централната банка е стартирала пилотна програма за електронна рупия през декември с цел до края на годината да постигне един милион дневни транзакции. Транзакциите на дребно обаче бяха под заложената цел, като средно на ден те възлизаха на около 25,000. Според един от източниците, информирали Reuters, именно това е предизвикало активните действия на RBI.

HDFC Bank, най-големият частен кредитор в Индия, стартира подобни предложения, за да увеличи мащаба на транзакциите с електронни рупии, както заяви Параг Рао, ръководител на отдела за плащания, пасивни продукти, потребителско финансиране и маркетинг в банката. Рао не уточни точните оферти, които са в сила в момента.

По-малки частни кредитори като Yes Bank и IDFC First Bank предоставят бонусни точки, които могат да се използват за резервации за пътувания, презареждане на мобилни устройства и връщане на пари чрез FastTag – система за събиране на пътни такси по магистралите.

Очаква се и други банки, включително ICICI Bank и Union Bank, да въведат подобни стимули, както твърдят двама ръководители на съответните банки.

Струва си да се отбележи, че банките финансират тези оферти независимо, както посочват източниците

В световен мащаб страни като Нигерия са предлагали награди, като например отстъпки при пътуване с авторикши, за да насърчат приемането на своята дигитална валута, макар и с ограничен успех.

Според старши банкер в частен кредитор тези стимули се разглеждат предимно като “краткосрочни мерки“, които ще доведат до временно увеличаване на обема на транзакциите. Въпреки това, ако няма ясно бизнес предложение, е малко вероятно банките да продължат да предлагат такива стимули за продължителен период от време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.