НАЧАЛО Крипто Крими

Имитация на Dogecoin (DOGE) се оказа измама

април 3, 2022 20:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Имитация на Dogecoin (DOGE) се оказа измама

Според данни, предоставени от фирмата за блокчейн сигурност PeckShield, DogeMother, една от безбройните имитации на Dogecoin, всъщност е измама.

Цената на базираната на BNB криптовалута се срина с 91%.

PeckShield призова криптоинвеститорите да не стават жертва на схемата.

По ирония на съдбата DogeMother беше представена от своите разработчици като „най-грижовната“ нова монета с общо предлагане от 1,000,000 токена.

Разработчиците твърдят, че всички решения ще се вземат от общността като на хората им бе обещано да получат гарантирани награди за закупуване на токена.

Проектът обаче имаше много съмнителни признаци. На официалния си уебсайт той подвеждащо твърди, че човек ще може да купи на майка си ламбо с печалби, направени от инвестиране, обещание, което обикновено се дава от измамници.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Милиони долари бяха източени от поредния Етериум протокол

Каналът в Telegram на токена вече не е достъпен след очевидния край на измамата.

Т.нар. „honeypot“ измами обикновено подмамват потребителите да купуват определена криптовалута с големи обещания, само за да им попречат да продават. Както подсказва името на измамата, тегленията им се забиват в договор, тъй като само потребители от белия списък имат право да изтеглят средствата си. Повечето от тези токени обикновено се появяват във веригата на BNB, което позволява лесно създаване на нови токени поради евтини такси.

Въпреки че манията покрай меме токените е напълно утихнала, измамниците все още се опитват да се възползват, като примамват нови инвеститори със съмнителни токени, които често се оказват откровени измами.

Измамниците също многократно са се опитвали да се възползват от популярността на токена Shiba Inu, като популяризират фалшиви токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

Като се има предвид размерът на средствата, които всеки ден сменят собствениците си на пазара на криптовалути, киберпрестъпленията и прането на пари са в изобилие, като един от най-известните такива инциденти е свързан с услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash (TORN).

август 18, 2022 9:35 1 мин. четене

SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е подала жалба във връзка с първичното предлагане на монети през 2017 г. от блокчейн проект, първоначално разработен от Walt Disney Company.

август 17, 2022 12:03 1 мин. четене

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

През уикенда стабилната монета aUSD на Acala Network се обезцени с над 99% и принуди екипа на DeFi мрежата да спре портфейла на хакер, което породи опасения относно твърдението, че е децентрализирана.

август 16, 2022 9:00 1 мин. четене