НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Имение за $16 милиона в Манхатън - приема се Биткойн

ОКТ. 21, 2018 20:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Имение за $16 милиона в Манхатън - приема се Биткойн
 

При текущи пазарни цени, всичко, което Ви трябва за да си осигурите престижен имот намиращ се на 40 Riverside Drive в Манхатън, е около 2 500 Биткойн.


Според Bloomberg, президентът на нюйоркския хедж фонд R.G. Nierderhoffer Capital Management, Inc, Рой Нирдерхофер, продава своето имение в Манхатън, състоящо се от шест етажа. Къщата с площ от 10,720 квадратни метра в Riverside Drive е регистрирана за приблизително $15,9 милиона в брой, което при сегашните пазарни цени се превръща в почти 2 500 Биткойн.

Парите ще бъдат приети, но Нирдерхофер, който признава, че е "мащабно вярващ в Биткойн", ще HODL-ва флагманската криптовалута ако евентуалният купувач плаща във водещия цифров актив:

Каквито и да са таксите за задължения и брокери, ще платя в брой и ще запазя биткойна.


Завършено в края на 19-ти век, великолепното имение на 40 Riverside Drive има изглед към река Хъдсън и близкия парк.


Peer-to-Peer предимство


Покупките на недвижими имоти с Биткойн и други криптовалути, стават все по-чести през последните години. Според реалити звездата на Shark Tank, Барбара Коркоран, която е изградила мултимилионното си състояние в сектора на недвижимите имоти, криптовалутите са идеални за закупуване на имоти, тъй като те премахват посредниците и по този начин намаляват разходите.

Аз съм много оптимистична, защото като дългосрочна инвестиция, те са идеални за сделки с недвижими имоти.


В Манхатън Нидерхофер не е единствен сред собствениците на хедж фондовете, приемащи биткойн като средство за плащане за сделки с недвижими имоти. Преди шест месеца къщата, собственост на мениджъра на хедж фондовете Клаудио Гуасон де Занет, бе пусната за продажба на цена от $30 милиона в кеш или $45 милиона в крипто.

Тази премия, според Занет, трябваше да се погрижи за всяка вероятна волатилност. Освен това, Занет също приемаше XRP и Етериум .


Блокчейн остров


Продажбата или закупуването на недвижими имоти с криптовалути обаче, не се ограничава до САЩ. В началото на миналия месец къща в Малта се продаваше на цена от $3 милиона, като продавачът искаше да бъде платено само в биткойн . Имотът, който е на повече от четири века, е пуснат като обява в CryptoHomes.io, фирма, която е съсредоточена върху приемането на криптовалути за изброените от тях имоти.

Според един от основателите на CryptoHomes, Денис Аворин, целта на стартъпа е да се докаже, че криптовалутите не се използват само за спекулативни цели, а могат да бъдат използвани за закупуване на солидни активи:

Ние просто искаме да насърчаваме използването на крипто като средство за солидни инвестиции и Малта е чудесно начало с невероятно силния пазар на недвижими имоти, който виждаме през последните няколко години.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар на Биткойн тепърва започва

В интервю за Squawk Box на CNBC, управляващият директор на Grayscale - Майкъл Зонненшайн - каза, че макар да е трудно да се предвиди движението на Биткойн, интересът от страна на институционалните инв...
ДЕК. 1, 2020 17:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум има повече нодове от мрежата на Биткойн

Тези, които стейкват за генезиса на Ethereum 2.0, за втори път тази година изтласкаха общия брой възли/нодове над този броя на Биткойн мрежата. Според Ethernodes.org в момента са активни 11,259 в...
ДЕК. 1, 2020 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн поставя нов рекорд - бичият пазар е в пълен развой

Биткойн се доближи до $20,000, докато алткойните продължават да нарастват. След като отчете нов рекорд на някои борси, като Биткойн леко се оттегли до под $19,500. Някои алткойни нараснаха през послед...
ДЕК. 1, 2020 12:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн пак се насочва към $19,000 - $30 милиарда се връщат на крипто пазара

Алткойните също са се удвоили по време на сесиите им за възстановяване, а общата пазарна капитализация се е увеличила с още 30 милиарда долара за ден. Биткойн спадна значително, като отчете загуб...
НОЕ. 30, 2020 12:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света