НАЧАЛО Биткойн

Има повече от 3500 Битомата в целия свят

август 7, 2018 10:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има повече от 3500 Битомата в целия свят

Въпреки че не се използват толкова разпространено, колкото тези, които са създадени за фиатна валута, крипто банкоматите остават популярна среда за купуване и продажба на крипто, като например Биткойн. Вече има над 3,500 битомата, инсталирани и функциониращи по целия свят.

Броят на банкоматите за крипто надвишава 3500

Последните данни от Coinatmradar – водещ орган, който проследява местата на Биткойн банкомати – показва, че спадът в цените на BTC, няма голямо влияние върху скоростта, с която крипто банкоматите се инсталират и използват в целия свят. Данните показват, че понастоящем са налице 3 503 битомата по целия свят. От тези инсталирани банкомати 1.846 (около 52.7%) поддържат алткойн, като 49% и 32.1% от тези банкомати, поддържат Лайткойн и Етериум. Този нов етап се случва 17 месеца след като общият брой на Биткойн банкомати надхвърли маркера от 1000 устройства в началото на 2017 г.

Америка запазва своето място

Данните от Coinatmradar съобщават, че Северна Америка има най-голямата концентрация на битомати в световен мащаб, като се инсталират 2,594 битомата, което се превръща в 74,05% от общото разпространение на банкоматите, инсталирани по целия свят. Следвайки Северна Америка, макар и далече, Европа, които доминират Обединеното кралство и Австрия, следвани от Русия и Чехия.

Цената е спаднала

През първото тримесечие на годината, когато пада с почти 50% през февруари, Биткойн стига под $ 7,000. Въпреки спада на цените, производителите продължават да инсталират нови крипто банкомати. Докладът показва ускореното темпо, с което операторите на битомати инсталират машините по целия свят.

По-рано през май, когато имаше около 3 052 банкомата за крипто, инсталирани и работещи в световен мащаб, скоростта на инсталиране беше малко над 5,88 битомата на ден, което се е увеличило с 66% до сегашните 8,91 на ден. За производителите доминират две компании: американската фирма Genesis Coin (33,69%) и базираната в Европа General Bytes (26,89%).

От новия доклад можем да приемем няколко неща, като например увеличаването на търсенето на изкупуване и продажба на криптовалути чрез банкомати, както и че бизнес моделът изглежда е печеливш за производителите, въпреки спада на цените.

Производителите също предлагат увеличаващи се възможности за потребителите чрез двупосочните машини. Двупосочните банкомати позволяват на потребителите да купуват и продават крипто, докато едностранните машини са предназначени само за купуването му. Пазарният дял на двупосочните машини също скочи от 35,32% на 37,03%, тъй като производителите инвестират в подобрен хардуер, за да печелят такси от двете страни на търговията.

Биткойн все още е крал

Данните показват, че BTC все още е доминиращата криптовалута в целия свят. Около 99,9% от всички машини, инсталирани по целия свят, поддържат BTC, докато 52,7% работят с алткойн, като LTC е един от най-популярните.

С месечното увеличение на броя на банкоматите, инсталирани навсякъде по света, и на песимизма насочен към крипто, бъдещето изглежда добре за индустрията. Истинският въпрос е, как ще се развие ландшафтът, тъй като банкоматите предоставят отлична среда, която би могла да засили приемането на криптовалути, макар и с високи такси. Засега цената на удобството и лекотата на употреба изглежда прекалено добра за сделка за потребителите, за да бъде подмината – таксите за транзакции не издържат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене