НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Има повече от 3500 Битомата в целия свят

АВГ. 7, 2018 10:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Има повече от 3500 Битомата в целия свят
 
Въпреки че не се използват толкова разпространено, колкото тези, които са създадени за фиатна валута, крипто банкоматите остават популярна среда за купуване и продажба на крипто, като например Биткойн. Вече има над 3,500 битомата, инсталирани и функциониращи по целия свят.

Броят на банкоматите за крипто надвишава 3500


Последните данни от Coinatmradar - водещ орган, който проследява местата на Биткойн банкомати - показва, че спадът в цените на BTC, няма голямо влияние върху скоростта, с която крипто банкоматите се инсталират и използват в целия свят. Данните показват, че понастоящем са налице 3 503 битомата по целия свят. От тези инсталирани банкомати 1.846 (около 52.7%) поддържат алткойн, като 49% и 32.1% от тези банкомати, поддържат Лайткойн и Етериум. Този нов етап се случва 17 месеца след като общият брой на Биткойн банкомати надхвърли маркера от 1000 устройства в началото на 2017 г.

Америка запазва своето място


Данните от Coinatmradar съобщават, че Северна Америка има най-голямата концентрация на битомати в световен мащаб, като се инсталират 2,594 битомата, което се превръща в 74,05% от общото разпространение на банкоматите, инсталирани по целия свят. Следвайки Северна Америка, макар и далече, Европа, които доминират Обединеното кралство и Австрия, следвани от Русия и Чехия.

Цената е спадналаПрез първото тримесечие на годината, когато пада с почти 50% през февруари, Биткойн стига под $ 7,000. Въпреки спада на цените, производителите продължават да инсталират нови крипто банкомати. Докладът показва ускореното темпо, с което операторите на битомати инсталират машините по целия свят.

По-рано през май, когато имаше около 3 052 банкомата за крипто, инсталирани и работещи в световен мащаб, скоростта на инсталиране беше малко над 5,88 битомата на ден, което се е увеличило с 66% до сегашните 8,91 на ден. За производителите доминират две компании: американската фирма Genesis Coin (33,69%) и базираната в Европа General Bytes (26,89%).

От новия доклад можем да приемем няколко неща, като например увеличаването на търсенето на изкупуване и продажба на криптовалути чрез банкомати, както и че бизнес моделът изглежда е печеливш за производителите, въпреки спада на цените.

Производителите също предлагат увеличаващи се възможности за потребителите чрез двупосочните машини. Двупосочните банкомати позволяват на потребителите да купуват и продават крипто, докато едностранните машини са предназначени само за купуването му. Пазарният дял на двупосочните машини също скочи от 35,32% на 37,03%, тъй като производителите инвестират в подобрен хардуер, за да печелят такси от двете страни на търговията.

Биткойн все още е крал


Данните показват, че BTC все още е доминиращата криптовалута в целия свят. Около 99,9% от всички машини, инсталирани по целия свят, поддържат BTC, докато 52,7% работят с алткойн, като LTC е един от най-популярните.

С месечното увеличение на броя на банкоматите, инсталирани навсякъде по света, и на песимизма насочен към крипто, бъдещето изглежда добре за индустрията. Истинският въпрос е, как ще се развие ландшафтът, тъй като банкоматите предоставят отлична среда, която би могла да засили приемането на криптовалути, макар и с високи такси. Засега цената на удобството и лекотата на употреба изглежда прекалено добра за сделка за потребителите, за да бъде подмината - таксите за транзакции не издържат.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум китовете се подготвят за възход на пазара

Според криптоаналитичната компания Santiment, най-големите притежатели на Биткойн - тези с 1,000 BTC или повече, на стойност около $49,8 милиона към момента на писане - сега държат 42,56% от общото пр...
МАР. 5, 2021 13:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн китове прехвърлиха близо $1,5 милиарда за 24 часа

Общо $1,45 милиарда са преведени само за 24 часа, според блокчейн тракера Whale Alert.Най-голямото движение изпрати 13,071 BTC на стойност $673,8 милиона с една транзакция. Въпросният Биткойн кит прех...
МАР. 5, 2021 13:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един индикатор предполага, че бичият пазар едвам е започнал

Той добави, че току-що сме преминали първата голяма ценова вълна, “пригответе се за вълна 2”. This #bitcoin bull run has barely even started yet! We are just now past the first major price wave. ...
МАР. 4, 2021 09:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света