НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Има повече от 3500 Битомата в целия свят

АВГ. 7, 2018 10:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Има повече от 3500 Битомата в целия свят
 
Въпреки че не се използват толкова разпространено, колкото тези, които са създадени за фиатна валута, крипто банкоматите остават популярна среда за купуване и продажба на крипто, като например Биткойн. Вече има над 3,500 битомата, инсталирани и функциониращи по целия свят.

Броят на банкоматите за крипто надвишава 3500


Последните данни от Coinatmradar - водещ орган, който проследява местата на Биткойн банкомати - показва, че спадът в цените на BTC, няма голямо влияние върху скоростта, с която крипто банкоматите се инсталират и използват в целия свят. Данните показват, че понастоящем са налице 3 503 битомата по целия свят. От тези инсталирани банкомати 1.846 (около 52.7%) поддържат алткойн, като 49% и 32.1% от тези банкомати, поддържат Лайткойн и Етериум. Този нов етап се случва 17 месеца след като общият брой на Биткойн банкомати надхвърли маркера от 1000 устройства в началото на 2017 г.

Америка запазва своето място


Данните от Coinatmradar съобщават, че Северна Америка има най-голямата концентрация на битомати в световен мащаб, като се инсталират 2,594 битомата, което се превръща в 74,05% от общото разпространение на банкоматите, инсталирани по целия свят. Следвайки Северна Америка, макар и далече, Европа, които доминират Обединеното кралство и Австрия, следвани от Русия и Чехия.

Цената е спадналаПрез първото тримесечие на годината, когато пада с почти 50% през февруари, Биткойн стига под $ 7,000. Въпреки спада на цените, производителите продължават да инсталират нови крипто банкомати. Докладът показва ускореното темпо, с което операторите на битомати инсталират машините по целия свят.

По-рано през май, когато имаше около 3 052 банкомата за крипто, инсталирани и работещи в световен мащаб, скоростта на инсталиране беше малко над 5,88 битомата на ден, което се е увеличило с 66% до сегашните 8,91 на ден. За производителите доминират две компании: американската фирма Genesis Coin (33,69%) и базираната в Европа General Bytes (26,89%).

От новия доклад можем да приемем няколко неща, като например увеличаването на търсенето на изкупуване и продажба на криптовалути чрез банкомати, както и че бизнес моделът изглежда е печеливш за производителите, въпреки спада на цените.

Производителите също предлагат увеличаващи се възможности за потребителите чрез двупосочните машини. Двупосочните банкомати позволяват на потребителите да купуват и продават крипто, докато едностранните машини са предназначени само за купуването му. Пазарният дял на двупосочните машини също скочи от 35,32% на 37,03%, тъй като производителите инвестират в подобрен хардуер, за да печелят такси от двете страни на търговията.

Биткойн все още е крал


Данните показват, че BTC все още е доминиращата криптовалута в целия свят. Около 99,9% от всички машини, инсталирани по целия свят, поддържат BTC, докато 52,7% работят с алткойн, като LTC е един от най-популярните.

С месечното увеличение на броя на банкоматите, инсталирани навсякъде по света, и на песимизма насочен към крипто, бъдещето изглежда добре за индустрията. Истинският въпрос е, как ще се развие ландшафтът, тъй като банкоматите предоставят отлична среда, която би могла да засили приемането на криптовалути, макар и с високи такси. Засега цената на удобството и лекотата на употреба изглежда прекалено добра за сделка за потребителите, за да бъде подмината - таксите за транзакции не издържат.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SBI стартира услуга за Биткойн кредитиране

Според официално съобщение от 24-ти ноември, новата платформа за крипто кредитиране ще позволи на потребителите да заемат своите крипто на SBI и да печелят лихва в размер на 1% с включени данъци. Нова...
НОЕ. 24, 2020 17:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се позиционира за пробив на $19,000

Изпълнявайки очакванията на общността, флагманската криптовалута най-накрая достигна нивото от $19,000.  Това се случи, след като BTC се търгува в диапазона от $18,700 от 21-ви ноември, като...
НОЕ. 24, 2020 13:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как недостигът на Биткойн може да е добра новина за крипто инвеститорите

Един от тези активи е Биткойн и цената му се намира в сериозен възходящ тренд - благодарение на технологичните компании, които купуват много от криптовалутата. "PayPal и Cash App вече купуват повече о...
НОЕ. 24, 2020 12:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Все повече институции купуват Биткойн, според JPMorgan

В своя доклад “Flows & Liquidity“ анализаторите на JPMorgan казват, че институциите се насочват към Биткойн с по-сериозни темпове в рамките на това тримесечие, в сравнение с Q3, и вероятно играят ...
НОЕ. 23, 2020 23:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света