НАЧАЛО Алткойни

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

За разлика от 60%, които застават на страната на ETH – само 30% от анкетираните са заявили, че BTC има най-убедителна перспектива за растеж.

Сините колони на графиката по-долу представят резултати от последното проучване, докато червените знаци показват резултатите от миналогодишното проучване.

Тазгодишните резултати показват увеличение на броя на тези, които са инвестирали в актива. Според CoinShares 30% от участниците притежават Биткойн, което бележи увеличение спрямо 24% през 2022 г. При инвестиралите в Етериум също се наблюдава ръст спрямо тези от миналата година, но по-малък – едва 3%.

Делът на дигиталните активи в портфейлите се е повишил от най-ниското си ниво в проучванията до 1.1% в сравнение с проучването от октомври 2022 г., когато те бяха едва 0.7 %.

Според графиката институционалните мениджъри са намалили позициите си до ~0%, но мениджърите на хедж фондове са ги увеличили.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори следят няколко алткойна готови за възход – Santiment


В проучването публикувано на 25 януари участват 43 инвеститори, които управляват активи на обща стойност $390 милиарда. Определящите се като мениджъри на богатство са 25%, а семейни офиси представляват 25% от анкетираните. Други 22% и 17% се определят съответно като хедж фондове и институционални инвеститори. Останалите проценти са поделени между индивидуални лица и финансови съветници.

Волатилността и корпоративните ограничения са основните причини инвеститорите да не добавят дигитални активи към портфейла си, но въпреки това процента гласувал за регулациите на пространството като причина също се е увеличил.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене