НАЧАЛО Други

Илон Мъск представя нов проект за изкуствен интелект

ноември 5, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск представя нов проект за изкуствен интелект

Предприятието за изкуствен интелект на Илон Мъск - xAI - ще дебютира с първата си AI технология, за която Мъск твърди, че е отлична в ключови аспекти.

Компанията, основана през юли, има за цел да разбере фундаменталната природа на Вселената, като се позиционира да се конкурира с лидери в индустрията като OpenAI и Google в областта на чатботовете. Мъск е осигурил мощни графични процесори от Nvidia, които са жизненоважни за изграждането на големи езикови модели.

Екипът на xAI се гордее с възпитаници на DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter и Tesla, които имат опит в проекти като AlphaCode на DeepMind и чатботовете GPT-3.5 и GPT-4 на OpenAI.

Мъск разкри плановете си за нов AI инструмент, “TruthGPT“, като изрази загриженост относно съществуващите компании за изкуствен интелект, които дават приоритет на политическата коректност. Грег Янг, съосновател на xAI, подчерта, че те се фокусират върху математиката на дълбокото обучение, като се стремят да станат пионери в създаването на цялостна теория за големи невронни мрежи.

Създадена през март в Невада, xAI се разграничава от начинанията на Мъск в X (Twitter), като се стреми към сътрудничество с Twitter, Tesla и други компании.

Консултативният съвет на стартъпа включва Дан Хендрикс от Центъра за безопасност на изкуствения интелект, който се застъпва за глобално приоритизиране на намаляването на екзистенциалните рискове, свързани с изкуствения интелект.

Тази перспектива предизвика дебат, като някои твърдят, че прекомерното съсредоточаване върху спекулативните бъдещи рискове, свързани с AI, отвлича вниманието от реалните вреди, които алгоритмите могат да причинят днес.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.