НАЧАЛО Други

Илон Мъск подтиква McDonald’s да приемат Dogecoin

януари 27, 2022 12:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск подтиква McDonald’s да приемат Dogecoin

Илон Мъск туитна във вторник, че ще яде Happy Meal на живо по телевизията, ако McDonald's започне да приема Dogecoin като форма на плащане.

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.

Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба ину.

Когато го попитаха защо подкрепя Dogecoin, Мъск отговори в Twitter:

Много хора, с които разговарях по производствените линии в Tesla или в изграждането на ракети в SpaceX, притежават Doge. Те не са финансови експерти или технолози от Силиконовата долина. Ето защо реших да подкрепя Doge – виждам я се криптовалутата на хората.

Самият Мъск притежава Dogecoin, заедно с други криптовалути като Биткойн и Етериум, според туит, който той публикува през октомври 2021 г.

Въпреки своите туитове относно криптовалутата, Мъск насърчи изграждането на стойност, вместо да инвестира сериозно в криптовалути, като каза в туит от октомври 2021 г.:

Истинската стойност е изграждането на продукти и предоставянето на услуги на вашите събратя, а не пари под каквато и да е форма.

McDonald’s привидно се отдръпна от офертата, като туитна, че ще приеме Dogecoin, ако Tesla приеме “Grimacecoin”.

Името на измислената криптовалута е вдъхновено от Grimace, лилаво антропоморфно създание, което започва да се появява в рекламите на McDonald’s в началото на 70-те години.

Не Пропускай: Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

Само минути след туита на McDonald’s, някой създаде действителен токен, наречен “Grimacecoin” в Binance Smart Chain, който скочи с повече от 261,000% в рамките на часове, преди да изтрие лъвския дял от печалбите си.

Поради ниската бариера за навлизане, BSC се превърна в огнище за проекти за “пъмп и дъмп”, поради което инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

Общността на Dogecoin беше до голяма степен недоволна от отговора. Мнозина посочиха факта, че маркетинговият екип на компанията му отне над 10 часа, за да отговори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.