НАЧАЛО Други

Илон Мъск иска да купи 100% от Twitter

април 14, 2022 14:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск иска да купи 100% от Twitter

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отправи своята "най-добра и последна" оферта за закупуване на 100% от Twitter в актуализирано 13D заявление, подадено в четвъртък. Той предлага $54.2 на акция.

Мъск предлага „придобиване на всички обикновени акции на емитента, които не са собственост на Отчитащото лице, срещу всички парични възнаграждения, оценяващи обикновените акции на $54.2 на акция„. Предложението беше изпратено в писмо до Twitter на 13-ти април.

Мъск казва, че Twitter трябва да стане частен, за да премине през промените, които трябва да бъдат направени.

Ще трябва да преразгледам позицията си като акционер„, казва Мъск, ако предложението му не бъде прието.

Акциите на Twitter са нараснали с над 13% след обявяването на новината. Акциите на Tesla се понижиха с 1.5% поради опасения, че фен номер едно на Twitter – който ръководи Tesla, SpaceX, The Boring Company и Neuralink – може да се разсее от новото си начинание.

ПРОЧЕТИ ОЩЕСливането’ на Етериум изглежда е отложено – но закога? 

Сагата за това дали ще купи Twitter или не стартира, когато само преди десет дни стана ясно, че най-богатият човек в света е закупил 9.2% дял от компанията. Скоро след като Twitter обяви, че Мъск ще бъде назначен в борда на директорите, милиардерът отхвърли предложението.

По-долу е пълният текст на писмото, изпратено от Мъск до Twitter, според документацията на SEC:

Брет Тейлър

Председател на Управителния съвет,

Инвестирах в Twitter, тъй като вярвам в потенциала му да бъде платформа за свобода на словото по целия свят и вярвам, че свободата на словото е обществен императив за функционираща демокрация.


Въпреки това, след като направих инвестицията си, сега осъзнавам, че компанията нито ще процъфтява, нито ще служи на този обществен императив в сегашната ѝ форма. Twitter трябва да се трансформира като частна компания.


В резултат на това предлагам да купя 100% от Twitter за $54.20 на акция в брой, 54% премия спрямо деня преди да започна да инвестирам в Twitter и 38% премия спрямо деня преди моята инвестиция да бъде обявена публично. Моята оферта е най-добрата ми и окончателна оферта и ако не бъде приета, ще трябва да преразгледам позицията си като акционер.


Twitter има изключителен потенциал. Аз ще го отключа.


 Илон Мъск

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене