НАЧАЛО Други

Илон Мъск иска да купи 100% от Twitter

април 14, 2022 14:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск иска да купи 100% от Twitter

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отправи своята "най-добра и последна" оферта за закупуване на 100% от Twitter в актуализирано 13D заявление, подадено в четвъртък. Той предлага $54.2 на акция.

Мъск предлага „придобиване на всички обикновени акции на емитента, които не са собственост на Отчитащото лице, срещу всички парични възнаграждения, оценяващи обикновените акции на $54.2 на акция„. Предложението беше изпратено в писмо до Twitter на 13-ти април.

Мъск казва, че Twitter трябва да стане частен, за да премине през промените, които трябва да бъдат направени.

Ще трябва да преразгледам позицията си като акционер„, казва Мъск, ако предложението му не бъде прието.

Акциите на Twitter са нараснали с над 13% след обявяването на новината. Акциите на Tesla се понижиха с 1.5% поради опасения, че фен номер едно на Twitter – който ръководи Tesla, SpaceX, The Boring Company и Neuralink – може да се разсее от новото си начинание.

ПРОЧЕТИ ОЩЕСливането’ на Етериум изглежда е отложено – но закога? 

Сагата за това дали ще купи Twitter или не стартира, когато само преди десет дни стана ясно, че най-богатият човек в света е закупил 9.2% дял от компанията. Скоро след като Twitter обяви, че Мъск ще бъде назначен в борда на директорите, милиардерът отхвърли предложението.

По-долу е пълният текст на писмото, изпратено от Мъск до Twitter, според документацията на SEC:

Брет Тейлър

Председател на Управителния съвет,

Инвестирах в Twitter, тъй като вярвам в потенциала му да бъде платформа за свобода на словото по целия свят и вярвам, че свободата на словото е обществен императив за функционираща демокрация.


Въпреки това, след като направих инвестицията си, сега осъзнавам, че компанията нито ще процъфтява, нито ще служи на този обществен императив в сегашната ѝ форма. Twitter трябва да се трансформира като частна компания.


В резултат на това предлагам да купя 100% от Twitter за $54.20 на акция в брой, 54% премия спрямо деня преди да започна да инвестирам в Twitter и 38% премия спрямо деня преди моята инвестиция да бъде обявена публично. Моята оферта е най-добрата ми и окончателна оферта и ако не бъде приета, ще трябва да преразгледам позицията си като акционер.


Twitter има изключителен потенциал. Аз ще го отключа.


 Илон Мъск

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене