НАЧАЛО Други

Икономиката на САЩ се държи стабилно – какво означава това за криптовалутите?

23.01.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономиката на САЩ се държи стабилно – какво означава това за криптовалутите?

Икономиката на САЩ изглежда е готова за значителни промени с наближаването на предстоящата среща на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC).

Спекулациите относно прогнозите на представителите на Фед за 2024 г. са многобройни, дори и когато очакванията сочат, че настоящите федерални лихвени проценти ще останат непроменени.

С наближаването на предстоящата среща, чието начало е насрочено за след 11 дни, се забелязват признаци на процъфтяваща американска икономика, като темповете на инфлация се охлаждат в сравнение с предходната година.

Подробен преглед на ситуацията разкрива, че предвид стабилния пазар на труда и умерената инфлация Федералният резерв вероятно ще запази настоящата си позиция по отношение на лихвените проценти.

Последните данни за индекса на потребителските цени (CPI) сочат значителен спад на темповете на инфлация спрямо предходната година. Забележително е, че сегашният темп на инфлация от 3.40% остава над целевия диапазон на Фед от 2%.

В съответствие с тези наблюдения се очаква целевите лихвени проценти по федералните фондове да останат непроменени и след предстоящото заседание.

Макар че съществува възможност за леко понижение до 5.25%, преобладаващите нагласи сочат, че лихвите ще останат същите. Анализът на данните подкрепя това, като графиките показват 97.9% вероятност да няма промяна.

Мнозина вярват, че потенциалът за непроменени лихвени проценти е на път да окаже въздействие върху крипто сферата. Ако лихвите останат стабилни, се очаква настоящият крипто пазар да продължи своята траектория. Въпреки това, в случай на незначително понижение до 5.25%, както институционалните инвеститори, така и инвеститорите на дребно могат да потърсят възможности в по-волатилни активи.

Вследствие на това се очаква цените на криптовалутите да изпитат засилен ефект, което допълнително ще стимулира криптографското начинание в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.