НАЧАЛО Алткойни

Икономиката на Аржентина страда – въпреки това страната намира решение в стабилните монети

13.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономиката на Аржентина страда – въпреки това страната намира решение в стабилните монети

През последните шест месеца Аржентина се превърна в значима фигура в Латинска Америка заради приемането на стабилни монети, по-специално Tether (USDT) и USD Coin (USDC).

Тази тенденция се дължи на факта, че аржентинските граждани търсят убежище от продължаващата икономическа нестабилност в страната и девалвацията на националната валута – песото.

Икономическата криза в Аржентина подхрани рязкото нарастване на употребата на криптовалути, особено на базираните на долара стабилни монети като USDT и USDC. По данни на Bitso, известна криптоборса в Мексико, 60% от всички крипто транзакции, извършени от аржентинците в платформата, включват USDT и USDC.

За сравнение, транзакциите със стабилни монети в други латиноамерикански държави като Колумбия, Бразилия и Мексико съставляват едва 31% до 40% от всички крипто транзакции.

Предпочитанието към стабилните монети в Аржентина е пряк отговор на предизвикателната политическа и икономическа среда в страната. Придобиването на стабилни монети осигурява алтернатива на традиционните финансови инструменти в страна, измъчвана от висока инфлация и девалвация на валутата.

През 2023 г. в Аржентина се наблюдава тревожен годишен темп на инфлация от 211.4%, което насочва населението към по-стабилни и надеждни цифрови активи.

Аржентина заема значителна позиция в латиноамериканския пейзаж на криптовалутите, заемайки второ място в региона по приемане на криптовалути и 15-о място в световен мащаб според доклада на Chainalysis за 2023 г.

Неотдавнашното избиране на Хавиер Милей, самоопределящ се като “анархокапиталист“, за президент въвежда нова перспектива за дигиталните валути и финансовата система.

Макар че Милей не подкрепя напълно Биткойн, неговите благоприятни коментари за криптовалутата и критиките му към централното банкиране предполагат потенциално благоприятна позиция спрямо сектора на дигиталните активи.

Докладът на Bitso, в който се изтъква обширната потребителска база от над 8 милиона потребители в Латинска Америка, подчертава нарастващото значение на дигиталните валути в региона. Силното предпочитание на аржентинското население към стабилни монети като USDT и USDC пред по-волатилните криптовалути като Биткойн демонстрира стратегически подход към използването на дигитални активи за финансова стабилност и защита от инфлация.

Преходът към приемане на стабилни монети в Аржентина отразява по-широката тенденция за търсене на алтернативни финансови решения в условията на икономическа несигурност. Тъй като аржентинците все повече се обръщат към дигиталните валути, за да запазят покупателната си способност, ролята на стабилните монети като средство за предпазване от инфлация и обезценяване на валутата става все по-значима.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Цената на Filecoin (FIL) продължава да върви нагоре с невероятни темпове

Криптовалутата Filecoin (FIL) се превърна в един от най-коментираните токени, като между 22 и 23 февруари отбеляза скок от почти 16% преди да загуби част от печалбите си.

23.02.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.