НАЧАЛО Крипто Крими

ICO измама за $21 милиона купува на собственика луксозен имот

май 31, 2018 21:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ICO измама за $21 милиона купува на собственика луксозен имот

Едно измамно ICO се изправи срещу гнева на закона, след като направи няколко неверни твърдения и измами инвеститорите в размер на 21 милиона долара.

След като бе съобщено на Комисията за ценните книжа и борсите (SEC), на 29-и май 2018 г. бе наложена съдебна заповед на Titanium BAR токена, която призовава за незабавно „замразяване на активи“ и известие от жури за фирма-майка на токена, Titanium Blockchain Infrastructure Services Inc.

Според съобщенията, токенът е събрал 21 млн. Долара от инвеститори в САЩ и други страни, но не е спазил местните разпоредби, отнасящи се до криптовалутите. Освен това бизнесът „излъга инвеститорите“ за партньорството си с PayPal, Verizon, Boeing и твърди, че има „бизнес отношения“ с Федералния резерв на САЩ.

Интересното е, че в доклада си SEC посочи, че президентът на Titanium, Майкъл Столлери, е използвал част от натрупаните средства за закупуване на луксозен имот в Хавай. Компанията също така постави графики на предполагаемите бизнес партньори на своя уебсайт, за да привлече инвеститорите да вярват в законните партньорства на фирмата.

Предполагаемите бизнес партньори изпратиха имейли и официални писма до офиса на Столери, когато научиха за злоупотреба с марката им за измамни цели. Въпреки това измамният предприемач твърди, че е извършено „злонамерено действие“ и хакери са отмъкнали 16 милиона долара в BAR токени.

Политическите маркетингови тактики на Столери

Столери беше в легиона на самопровъзгласили се „блокчейн евангелисти“ и се превърна в авторитет в пространството на социалните медии. Според съобщенията BAR токенът е пуснал няколко реклами във Facebook и YouTube преди стартирането му на 1-и януари 2018 г., безспорно привличайки нищо неподозиращите жертви да инвестират в измамите.

На 4-и май 2018 г. дружеството-майка заяви, че нов BAR токен ще бъде регистриран на „добре позната борса“, след като в продължение на месеци са криели очевидния случай на кражбата на компанията си.

На 14-и май Titanium съобщиха, че търговията с TBAR е отворена за HitBTC – борса за обмен на криптовалути, класирана, като седма по големина в света по обем на търговията, но е известна с това, че е изброила „shitcoins“, без да извършва надлежна проверка за легитимността им.

В допълнение към посочените по-горе обвинения, Столери е изправен пред дела за поставяне на фалшиви показания от членове на Федералния резерв и от ръководители на компании.

SEC търсят уреждане на щети от Столери, включително връщането на всичките му измамни печалби (с лихва), санкции за няколко злоупотреби и постоянна забрана да предлагат всякакви ICO в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене