НАЧАЛО Други

IBM пуска платежна мрежа, използваща Stellar

МАР. 19, 2019 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IBM пуска платежна мрежа, използваща Stellar

IBM проправя пътя на банките и другите регулирани финансови институции да се присъединят към блокчейн революцията.


Вместо да премине през поредица от посредници при трансгранично изпращане на пари, IBM създаде глобална мрежа за плащания в реално време, която да подкрепя трансграничните транзакции и чуждестранни валути в повече от 50 страни. Това се постига чрез употребата на цифрови активи, известни също като криптовалути или “стабилни” монети.

IBM Blockchain World Wire ще помогне на финансовите институции да подобрят услугите, които те предоставят на своите потребители, като оптимизират и ускоряват валутния обмен, трансграничните плащания и паричните преводи.

Използвайки протокола Stellar, World Wire ще служи като мрежов доставчик на международни плащания, което позволява парични преводи от точка до точка вместо сложността на конвенционалното банкиране. Докато IBM обяви първоначален пилот на World Wire през октомври 2017 г., днес мрежата е официално достъпна на все по-голям брой пазари.

Създадохме нов тип платежна мрежа, предназначена за ускоряване на преводите и трансформиране на трансграничните плащания, за да се улесни движението на пари в страните, които се нуждаят най-много от тях.


Това каза Мари Вик, генерален мениджър на IBM Blockchain. където финансовите институции поддържат множество цифрови активи, ние очакваме да стимулираме иновациите и да подобрим финансовото приобщаване в световен мащаб.

Според IBM, World Wire е първата по рода си блокчейн мрежа за интегриране на платежни съобщения, клиринг и сетълмент на една единна платформа. На участниците е позволено също така динамично да избират от различни дигитални активи за сетълмент. Понастоящем World Wire е разрешила местата за плащане в 72 страни, с 48 валути и 44 банкови крайни точки.

World Wire в момента поддържа сетълмент чрез Stellar Lumens (XLM) и стабилна монета, обвързана към щатския долар, благодарение на предварително обявеното сътрудничество на IBM със S tron ghold.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света