НАЧАЛО Регулации

Huobi се присъединява към руска финансова платформа за да споделя опита си в крипто регулацията

септември 20, 2018 14:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Huobi се присъединява към руска финансова платформа за да споделя опита си в крипто регулацията

Крипто борсата Huobi се присъедини към руския фонд за иновации VEB, за да сподели бележките си относно крипто регулацията, съобщи прессъобщението на фонда, публикувано в сряда, 19-и септември.

Според Crunchbase, фондът за иновации на VEB е създаден през 2011 г., за да инвестира в руски високотехнологични стартъп фирми и да насърчава местните иновации на световния пазар.

Центърът за цифрова трансформация, където Huobi сега е жител, е създаден от VEB за популяризиране на блокчейн и други свързани с крипто технологии, както се посочва в уебсайта им.

Една от основните цели на партньорството с четвъртата по големина платформа за криптовалути в света, както се съобщава в изявлението, е да се използва опитът за крипто регулиране, придобит от Huobi, и да се приложи в Русия, особено за адаптиране на правната рамка за цифровите активи.

Главният изпълнителен директор на иновациите за VEB Владимир Демин обясни, че експертния опит на Huobi ще помогне да се създаде „правна основа, която да може да се конкурира с настоящите обещаващи юрисдикции“.

Андрей Грачев, говорител на Huobi в Русия, обясни още, че борсата възнамерява да влезе в руския пазар през април:

Радваме се, че най-сетне се случи. Руските инвеститори досега не са имали връзка с глобалните търговски платформи, а Huobi е първият, който открива своето звено в Русия.

Както е цитирано от VEB Innovations, главният директор на Huobi Global Едуард Чен заяви, че борсата ще осигури облачни услуги в Русия и ще позволи на руските инвеститори да използват Huobi OTC.

Huobi не е първата компания, свързана с крипто, която да взаимодейства с организацията, свързана с VEB. Според уебсайта си VEB вече е партньор с Етериум и руската блокчейн платформа Waves.

Държавната Дума – долната камара на руския парламент – вече прие законопроект за крипто регулиране в първото от три четения.

В своето първо издание „законопроект за цифровите финансови активи“ са дефинирани криптовалутите, както и технологии, свързани с блокчейн, като интелигентни договори, добив на крипто и ICO.

Въпреки това, според статия, публикувана от руския вестник Известия на 19-и септември, малко преди второто четене, определението за криптовалути напълно изчезна от документа, тъй като в момента законопроекта се съсредоточава върху токените и инвестициите.

През септември бе съобщено, че руска лобистка група от високопоставени мениджъри, включително двама от десетте най-големи руски милиардери според Forbes, започва да подготвя алтернативен законопроект за крипто регулиране, тъй като един от експертите на групата нарече първоначалния законопроект „недовършен и фрагментиран“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Сенатор от САЩ в помощ на крипто средата срещу SEC

Сенатор от Републиканската партия внася нов законопроект, който ще защитава платформите за крипто обмен от определени принудителни действия от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

октомври 3, 2022 16:28 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене