НАЧАЛО Регулации

Huobi Pro ще прекрати дейността си в Япония

юни 27, 2018 23:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Huobi Pro ще прекрати дейността си в Япония

Крипто обмена Huobi Pro ще да престане да предлага услугите си за търговия на инвеститори, живеещи в Япония от следващия месец.

Според Coinpost, обменът е съобщил за развитието в имейл, изпратен до инвеститорите в Япония в сряда, като заяви, че ще премахне японския вариант от началната си страница и ще спре търговията от 2-ри юли.

В отговор на запитване на CoinDesk, Huobi Pro – в момента третата по големина борса в света по 24-часов обем на търговия – потвърди новината, но все още не е предоставила допълнителни подробности, като например план за изтегляне на активи от потребителите.

Както беше предложено в доклада на Coinpost, Huobi Pro взе решение да прекрати базираните си в Япония услуги, тъй като не е регистрирана в Агенцията за финансови услуги (FSA).

По-рано тази година Huobi Pro обяви, че ще си партнира с SBI Виртуална Валута – лицензираната борса, подкрепена от японския финансов гигант SBI Holdings – за стартиране на регулирана платформа в Япония. Планът обаче бе отменен от SBI Virtual Currency през март.

Според сайта за проследяване на уеб трафика Alexa, в момента 13.3% от посетителите на Huobi Pro идват от Япония. Дружеството нe посочи на CoinDesk, дали възнамерява да подаде заявление за регистрация към FSA като следваща стъпка.

През март Binance, която понастоящем е втората по големина борса по обем на търговия, получи предупреждение от FSA, че като чуждестранно дружество предлага услуги за търговия на японски жители без лиценз. Binance потвърди, че неговият юридически екип е бил в диалог с агенцията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене