НАЧАЛО Регулации

Huobi Pro ще прекрати дейността си в Япония

юни 27, 2018 23:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Huobi Pro ще прекрати дейността си в Япония

Крипто обмена Huobi Pro ще да престане да предлага услугите си за търговия на инвеститори, живеещи в Япония от следващия месец.

Според Coinpost, обменът е съобщил за развитието в имейл, изпратен до инвеститорите в Япония в сряда, като заяви, че ще премахне японския вариант от началната си страница и ще спре търговията от 2-ри юли.

В отговор на запитване на CoinDesk, Huobi Pro – в момента третата по големина борса в света по 24-часов обем на търговия – потвърди новината, но все още не е предоставила допълнителни подробности, като например план за изтегляне на активи от потребителите.

Както беше предложено в доклада на Coinpost, Huobi Pro взе решение да прекрати базираните си в Япония услуги, тъй като не е регистрирана в Агенцията за финансови услуги (FSA).

По-рано тази година Huobi Pro обяви, че ще си партнира с SBI Виртуална Валута – лицензираната борса, подкрепена от японския финансов гигант SBI Holdings – за стартиране на регулирана платформа в Япония. Планът обаче бе отменен от SBI Virtual Currency през март.

Според сайта за проследяване на уеб трафика Alexa, в момента 13.3% от посетителите на Huobi Pro идват от Япония. Дружеството нe посочи на CoinDesk, дали възнамерява да подаде заявление за регистрация към FSA като следваща стъпка.

През март Binance, която понастоящем е втората по големина борса по обем на търговия, получи предупреждение от FSA, че като чуждестранно дружество предлага услуги за търговия на японски жители без лиценз. Binance потвърди, че неговият юридически екип е бил в диалог с агенцията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене