НАЧАЛО Други

Как да отворите Биткойн акаунт или портфейл?

04.06.2024 17:28 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как да отворите Биткойн акаунт или портфейл?

Ако сте стигнали до тук, тогава вероятно се чудите: как да отворите Биткойн сметка? Все пак трябва да уточним нещо. Биткойн не се съхранява в сметка, а в така наречения дигитален портфейл - точно както другите криптовалути, между другото. В днешната статия ще ви обясним всичко в детайли! Вижте как да отворите Биткойн акаунт и кой портфейл да изберете!

Биткойн акаунт (портфейл)

Биткойн акаунт или казано по друг начин портфейл е инструмент за управление на криптовалути. Той съхранява частни и публични ключове, които позволяват достъп до криптовалути. Частният ключ е таен и се използва за авторизация на транзакции (нещо като парола). Публичният ключ е публичен и позволява на други да изпращат криптовалути на нашия адрес (нещо като номер на банкова сметка).

Ние разделяме крипто портфейлите на различни типове:

 • Най-добро за начинаещи: базиран на борса (напр. Binance.com),
 • Най-сигурно: базиран на хардуер (напр. Ledger или Trezor)
 • Лесен за използване: базиран на софтуер (напр. Metamask).

Борсовият портфейл е просто Биткойн акаунт на крипто борса. Удобно е, тъй като можете да започнете да търгувате бързо. Хардуерният портфейл, от друга страна, е физическо устройство, което съхранява ключове офлайн, повишавайки сигурността. Софтуерният портфейл е приложение за компютър или смартфон. Повече за типовете портфейли ще прочетете по-надолу в тази статия.

Портфейлите не съхраняват физически криптовалути. Средствата се съхраняват в блокчейн, а портфейлът просто дава достъп до тях. Така че потребителят трябва сам да се грижи за сигурността на частните ключове. Ако не, той може да загуби своето крипто завинаги,

Крипто портфейлът е ключов компонент на пазара на криптовалути. В края на краищата той осигурява сигурно управление на средствата и позволява извършването на транзакции.

Как да създадете Биткойн акаунт за начинаещи?

Почти всеки начинаещ започва с борса за криптовалути. Такива платформи в крайна сметка ви позволяват незабавно да съхранявате, търгувате и използвате много други услуги едновременно. Как да настроите акаунт за Биткойн на борса стъпка по стъпка? Нека обясним с примера на Binance.com

Стъпка 1: Отидете на официалния уебсайт на борсата Binance.com и кликнете върху бутона „Регистрация“. Не забравяйте да вземете своя бонус от Binance Referral ID.

Стъпка 2: Продължете през процеса на регистрация на акаунт, като потвърдите своя телефонен номер или имейл. След това преминете през проверка на акаунта, като изпратите на Binance вашите сканирани документи.

Стъпка 3: След като акаунтът ви бъде потвърден, влезте и отидете в раздела на портфейла. Тук ще видите всичките си активи – от този раздел можете също да депозирате крипто или да го изтеглите в друга Биткойн сметка.

Най-добрият крипто портфейл – кой да изберете?

И така, кой крипто портфейл е най-добрият? Къде и как да си отворя Биткойн сметка? Нека разгледаме по-отблизо различните видове крипто портфейли!

Борсови портфейли

Борсовите портфейли са просто акаунти в борси за криптовалути. Те са удобни за активни търговци, които често търгуват с криптовалути. Пример за борсов портфейл е най-голямата платформа за криптовалути в света: Binance.com

Борсовите портфейли са по-малко сигурни от другите видове. Борсите могат да бъдат обект на хакерски атаки. Нещо повече, като създадете Биткойн акаунт на борса, вие не получавате пълен контрол върху средствата си, тъй като нямате частни ключове. Така че нека обобщим предимствата и недостатъците на този тип портфейл.

Предимства:

 • Лекота на използване
 • Бърз достъп до търговия
 • Техническа поддръжка

 

Недостатъци:

 • Ниска сигурност
 • Риск от хакерски атаки
 • Липса на пълен контрол върху средствата

Пример за Биткойн акаунт на борсата Binance:

Хардуерни портфейли

Хардуерните портфейли са физически устройства, подобни на флаш устройство. Идеални са за дългосрочни инвеститори. Примери за хардуерни портфейли включват Ledger Nano S, Trezor и KeepKey. Хардуерните портфейли са много сигурни. Ключовете се съхраняват офлайн, което минимизира риска от хакерски атаки.

Предимства:

 • Висока сигурност
 • Защита срещу онлайн атаки
 • Пълен контрол върху средствата

 

Недостатъци:

 • По-висока цена
 • Необходимо е физическо устройство
 • Необходимост от допълнителен софтуер за управление

Софтуерни портфейли

Софтуерните портфейли са приложения за компютър или смартфон. Подходящи са за ежедневни потребители. Примери за софтуерни портфейли включват Metamask, Electrum, Exodus и Mycelium. Софтуерните портфейли са по-сигурни от борсовите портфейли, но по-малко сигурни от хардуерните. Това е така, защото частните ключове се съхраняват на устройството на потребителя, което е свързано с интернет.

Предимства:

 • Лекота на използване
 • Бърз достъп до средства
 • Много допълнителни функции

 

Недостатъци:

 • Средна сигурност
 • Риск от атаки със зловреден софтуер
 • Зависимост от сигурността на устройството

Всеки тип портфейл има свои специфични характеристики. Изборът на правилния портфейл зависи от нуждите на инвеститора и нивото на сигурност, което е приемливо.

Биткойн и крипто портфейл – за какво да внимавате?

Когато използвате крипто портфейл, има няколко неща, за които трябва да внимавате. Ето списък с най-важните съвети за работа с Биткойн акаунт:

 • Никога не дръжте твърде много пари в борсов портфейл. Съхранявайте там само толкова, колкото ви е необходимо в даден момент.
 • Погрижете се за частния си ключ или начална фраза, ако ги загубите, никога няма да получите средствата си обратно.
 • Когато изпращате и получавате средства, винаги внимателно проверявайте адреса и мрежата, където изпращате средства. Ако направите грешка, транзакцията не може да бъде отменена.

Също така е добра идея да използвате всички налични функции за сигурност едновременно. Говорим за 2FA, задаване на силна парола и т.н.

Запомнете!

Ако сте достигнали тази точка, значи вече знаете как да отворите Биткойн акаунт. Знаете също, че това всъщност не е сметка, а портфейл. Не забравяйте, че когато инвестирате в криптовалути, вие сте собствената си банка. От вас зависи да поемете пълната отговорност за вашите инвестиции!

Често задавани въпроси – биткойн акаунт

Какво е Биткойн портфейл?

Биткойн портфейлът е специален портфейл, който ви позволява да съхранявате, изпращате и получавате криптовалута.

Как да настроя Биткойн акаунт?

За да създадете Биткойн акаунт, просто трябва да се регистрирате на борса или да следвате инструкциите стъпка по стъпка в друг хардуерен или софтуерен портфейл.

Безплатен ли е акаунт за Биткойн?

Да, Биткойн портфейлът е безплатен. Ще трябва обаче да се плащат мрежови такси на копачи или валидатори на въпросния блокчейн за изпращане на криптовалути.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Учител направи $2.2 милиона с MATIC през 2021 г. и твърди, че можете да повторите тази история с DTX Exchange?

Според пазарните експерти DTX Exchange може да е на път да покаже подобни печалби като Polygon през 2021 г. Проектът е оборудван с релевантни за индустрията функции и обширни случаи на използване.

22.06.2024 8:00 3 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.