НАЧАЛО Регулации

Хонконг погва нелицензираните крипто борси

07.02.2024 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг погва нелицензираните крипто борси

Финансовият регулаторен орган на Хонконг отправи строго предупреждение към борсите за криптовалути, като ги призова или да получат лиценз, или да бъдат затворени.

Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) задължи всички платформи за търговия с криптовалути, опериращи на територията на града, да подадат заявления за лиценз до края на месеца. Неизпълнението на изискванията ще доведе до затваряне до 31 май.

Този ултиматум от страна на SFC отразява по-широка инициатива, насочена към интегриране на търговията с криптовалути в установените регулаторни рамки.

През юни миналата година Хонконг инициира система за лицензиране на крипто борси, което съответства на стремежа на града да развие своя пазар като регионален център за дигитални активи.

За да могат да предлагат услуги за търговия с криптовалути на клиенти на дребно в Хонконг, борсите трябва да си осигурят лицензи от SFC.

В едно знаково развитие през август миналата година HashKey и OSL станаха първите борси, които получиха разрешение да обслужват сектора на дребно в Хонконг.

Въпреки че тези две борси са получили одобрение, SFC все още не е дала зелена светлина на други заявления.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.