НАЧАЛО Други

Хонконг обмисля използването на Биткойн като обезпечение на заеми

13.05.2024 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг обмисля използването на Биткойн като обезпечение на заеми

Наскоро Хонконг беше домакин на конференцията "Bitcoin Asia", която предизвика значителен интерес от страна на участниците, включително много от континентален Китай, въпреки забраната за търговия с криптовалути в страната.

На събитието, организирано от “BTC Inc“, присъстваха приблизително 5,500 участници, половината от които според оценките бяха от континентален Китай.

Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор на BTC Inc, изтъкна големия интерес към конференцията, позовавайки се на фактори като предстоящото пускане на спот Биткойн ETF в Хонконг, очакваното пускане на Етериум ETF и засиленото развитие на проекти от втори слой. Бейли отбеляза, че въвеждането на ETF-и означава по-широко приемане на Биткойн като траен актив.

Въвеждането на нови ETF-и в Хонконг, които приемат абонаменти и позволяват покупки с Биткойн и ETH, беше добре прието от крипто инвеститорите.

Бейли подчерта значението на тази функция, тъй като тя позволява на крипто инвеститорите да използват акциите на ETF като обезпечение за заеми. Harvest Global и ChinaAMC, мениджърите на крипто ETF в Хонконг, работят активно за насърчаване на обезпечаването на ETF продуктите в града.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.