НАЧАЛО Регулации

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Тъй като институциите преминават в криптовалутното пространство, необходимостта от ясни правила по отношение на цифровите активи е от решаващо значение, каза служител в Комисията за ценни книжа и борси.

 

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.

 

Пиърс обсъди последиците от институционалното приемане на крипто с Ройтерс в събота, след поредица от масивни събития, свързани с крипто през последните няколко седмици. 

 

След като Tesla намекна за плащания с BTC, повече компании, включително най-старата банка на САЩ BNY Mellon и платежният гигант Mastercard, обявиха планове да въведат крипто услуги.

 

Това добавя към спешността да предприемем някакви действия в тази област, за да осигурим повече яснота”, каза комисарят. Широко наричана “Крипто Майката” в крипто общността, Пиърс се застъпва за ясни крипто правила, призовавайки SEC да предостави повече яснота, за да позволи на крипто индустрията да процъфтява без страх от нарушаване на закона.

 

Пиърс отбеляза, че новата президентска администрация, съчетана с крипто натиска от институционални инвеститори, може да предостави нова перспектива за крипто регулиране:

 

Не само, че от известно време се призовава за яснота и че новата администрация дава шанс да погледне наново, но също така е момент, в който изглежда, че и други на пазара го прераглеждат.

 

Пиърс също обмисли сагата за GameStop, заявявайки, че все още е твърде рано регулаторите да правят заключения за определяне на политики, но според съобщенията тя подкрепя новото поколение търговци, участващи на пазара.

 

Американските регулатори разглеждат популярното приложение за търговия Robinhood за спирането на търговията на GameStop, след като Reddit групата r / WallStreetBets изпомпа цената над $370.

 

В четвъртък главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев и главният изпълнителен директор на Citadel Кен Грифин ще свидетелстват пред Конгреса заедно с други замесени страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Free Bitcoin ФЕВ. 16, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия пак ще забрани всички криптовалути

В разговор с Bloomberg източникът твърди, че използването на криптовалута във всичките ѝ форми ще бъде забранено съгласно нов закон, който се очаква скоро да бъде въведен в парламента.  Тран...
ФЕВ. 12, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Първата фаза от швейцарския закон за блокчейн влиза в сила

Още през септември 2020 г. парламентът на страната прие разширена регулаторна рамка за крипто и блокчейн технологиите.Според доклад на Swissinfo, прилагането на новата регулаторна рамка ще помогне за ...
ФЕВ. 3, 2021 13:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света