НАЧАЛО Други

Хедж фондовете залагат срещу американските акции с рекордни темпове

ноември 13, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фондовете залагат срещу американските акции с рекордни темпове

Глобалните хедж фондове значително увеличиха мечите си позиции тази седмица, отбелязвайки най-високото ниво от почти пет години насам, според Goldman Sachs.

По-специално във финансовия сектор се наблюдаваха значителни нетни продажби, като най-значителната разпродажба се наблюдаваше главно поради шорт продажби:

Финансовият сектор беше най-продаваният нетен сектор в САЩ тази седмица и отбеляза най-големите нетни продажби от седем седмици насам, дължащи се изцяло на шорт продажби.

Екипът на Goldman Sachs, занимаващ се с анализи и прозрения на първокласни клиенти, съобщи, че съотношението лонг/шорт позиции е достигнало исторически минимум, спадайки под 1.7 пъти. В началото на годината това съотношение възлизаше на 2.6 пъти, но през март рязко спадна след регионалната банкова криза.

По-широката тенденция разкрива, че хедж фондовете понастоящем поддържат подценена позиция във финансовите инструменти, достигайки най-ниската точка от май 2020 г. насам.

От Goldman Sachs не посочват изрично причините за засилената негативна позиция на хедж фондовете.

Данните обаче сигнализират за забележителна промяна в пазарните нагласи, вероятно повлияна от комбинация от фактори като продължаващите предизвикателства във финансовия сектор и по-широкия икономически пейзаж.

Спадът на съотношението лонг/шорт позиции предполага предпазлив подход сред хедж фондовете, вероятно отразяващ опасенията за стабилността на пазара и въздействието на събития като регионалната банкова криза в началото на годината.

В обобщение, глобалните хедж фондове стратегически коригираха позициите си, като значително се увеличиха мечите настроения, особено във финансовия сектор. Данните показват предпазлива позиция, вероятно повлияна от неотдавнашните предизвикателства на финансовите пазари и по-широката икономическа несигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.