НАЧАЛО Други

Хедж фондовете агресивно наливат средства по време на настоящото рали – Goldman Sachs

ноември 8, 2023 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фондовете агресивно наливат средства по време на настоящото рали – Goldman Sachs

Хедж фондовете демонстрираха рязък ръст в покупките на акции в САЩ, отбелязвайки най-бързия темп на придобиване от две години насам, както се посочва в неотдавнашен доклад на Goldman Sachs.

Тази вълна от покупки, най-значителната в рамките на пет дни от декември 2021 г. насам, беше подхранвана от оптимизма около паузата на лихвените проценти на централната банка на САЩ. Някои инвеститори обаче се оказаха в затруднение, тъй като поддържането на шорт позиции стана скъпо на фона на нарастващите цени на акциите.

Основните индекси на американския фондов пазар отбелязаха значителни печалби след многосесийно рали, постигайки най-високите си едноседмични процентни увеличения за 2023 г. досега. Забележително е, че хедж фондовете значително увеличиха лонг позициите си в акции на информационните технологии, достигайки осеммесечен връх.

Спекулантите проявиха предпочитания към технологичните, особено софтуерните компании, както и към компаниите, предлагащи несъществени продукти и услуги по преценка на потребителите.

Обратно, при акциите в сферата на здравеопазването и финансите се наблюдаваха нетни продажби.

Основният фокус на покупките на хедж фондовете според информацията е съсредоточен върху Северна Америка, докато в Европа и Азия, с изключение на Япония, се наблюдаваха нетни шорт позиции. През октомври мениджърите на фондове бързо се освободиха от китайски акции на стойност $3 милиарда, както съобщи Morgan Stanley, позовавайки се на данни от системата за проследяване на фондовите потоци EPFR.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.