НАЧАЛО Алткойни

Хайпът около TRON

юни 3, 2018 20:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хайпът около TRON

Маркетингът играе важна роля в крипто-света.

Някои проекти изглеждат по-добри в сравнение с други. Докато Биткойн все още няма PR и маркетинг, TRON е доста силен в този аспект. Въпреки това има известни опасения относно мотивите за хайпването на този проект. Дали той ще реализира предполагаемия си потенциал?

За втори път в рамките на няколко седмици се появи огромна реклама TRON на билборд Nasdaq. Същото се случи и преди началото на теста на проекта. Въпреки че това създаде доста шум, общият интерес към TRON не се повлия много. Нищо чудно, все пак проектът още има много да доказва.

Хората трябва да разберат защо тази реклама се показва на този билборд. Това е платена реклама, както всяка друга, която се показва на същия екран. Това не означава, че NASDAQ има интерес към TRON или технологията зад проекта. Нито пък означава, че това веднага ще доведе до по-голямa приемственост на тази екосистема или валута.

Основателят Джъстин Сън изглежда използва доста подвеждаща реторика в това отношение. Той твърди, че TRON „удари NASDAQ“ отново. Не, просто не. Това е много подвеждащо изказване, тъй като проектът дори не е на радара на основната фондова борса. Това е просто платена реклама.

Интересно е как основателя избира да представи ситуацията като нещо, което не е. Ясно е, че тази „новина“ ще предизвика силни реакции в социалните медии. Въпросът е какво въздействие ще има подвеждащата кампания върху публичното възприятие.

Това не е единственият такъв tweet, който Джъстин Сън е правил. По-конкретно той сравни TRON с Етериум, въпреки че тези проекти въобще не са в една и съща лига. Етериум съществува от доста време и е преодолял сериозни предизвикателства. TRON е само в началото си. За да се сравнят двата проекта на този етап, трябва да изхвърлим обективната реалност през прозореца. Евентуално, след няколко години може да се направи опит за подобно сравнение, но на този етап, TRON няма достатъчно история зад него.

Ние смятаме, че това е просто добър маркетинг от страна на основателя. Дали се прави с цел манипулация или може би дори „пъм енд дъмп“, не можем да кажем.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Chilliz (CHZ) с най-високи седмични печалби сред най-големите криптовалути

Въпреки че повечето криптовалути се върнаха в мечата зона, някои, като Chiliz (CHZ), отбелязат значително увеличение на цените.

август 18, 2022 15:41 1 мин. четене

Етериум може да се коригира около Сливането – Артър Хейс

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс каза, че Етериум вероятно ще направи корективно движение през следващите седмици.

август 18, 2022 11:55 1 мин. четене

Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще

Водещата американска борса за криптовалути твърди, че една стабилна монета ще играе важна роля в трансформиращия се финансов пейзаж.

август 17, 2022 18:24 1 мин. четене

Над 700 нови криптовалути на пазара по време на засилена волатилност

През 2022 г. крипто пазарът се характеризираше със значителна волатилност – фактор, който вероятно щеше да повлияе на новите проекти, присъединяващи се към пазара.

август 16, 2022 14:42 1 мин. четене