НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Хашрейтът на Биткойн се срина до безпрецедентни нива

ЮНИ. 29, 2021 16:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хашрейтът на Биткойн се срина до безпрецедентни нива

Въпреки съобщенията за противното, хашрейтът на Биткойн се е сринал до най-ниското си ниво от третото тримесечие на 2019 г. насам на 58 милиона TH / s.Следователно възникват въпроси относно връзката между цената на Биткойн и неговата хешираща мощност и дали трябва да очакваме цената на BTC да последва хашрейта надолу.


Какво се крие зад срива на хашрейта?


Хеширащата мощност на Биткойн се разрастваше, както се очакваше, докато не се появи енергийния FUD отпреди няколко седмици. Последва силно възстановяване на показателя. Това беше поради репресиите върху добива в Китай.


Графиката по-горе показва спадът на хеширащата мощност и нарушаването на тенденцията за по-високи дъна.


Въпреки че в миналото няколко пъти вече са се случвали репресии в Китай, този път изглежда различно, тъй като властите в местните провинции, по-специално Вътрешна Монголия и Съчуан, вече са задействали ограниченията. Това включва отказ на услуги, свързани с електроенергия, за известни криптодобивни операции.


В отговор на това миньорите проявиха интерес към създаването съоражения на нови локации, като САЩ, Ел Салвадор, Парагвай и Казахстан, които станаха дестинации за много добивни фирми.


Коментирайки развитията, изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че това може да се окаже "грешка в размер на трилион долара“ за Китай.


Китай имаше 50% пазарен дял от Биткойн и те генерираха $10 милиарда годишно в бизнес, който нарастваше 100% годишно.


Трябва ли да се притесняваме от този спад?


Хашрейтът се отнася до общата комбинирана изчислителна мощност, използвана за добив и обработка на транзакции в блокчейн мрежата, базирана на алгоритъм за доказателство за работа (PoW). Някои го разглеждат като показател за определяне на здравословното състояние на мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕMorgan Stanley държат повече от 28,000 дяла в Биткойн тръста GBTC


Връзката между цената на криптовалутата и нейната хешираща мощност е оспорвана. Въпреки това, като се има предвид, че високите цени правят добива по-печеливш, логично е повече миньори да се присъединят към мрежа, когато цената се покачва. С други думи, хеширащата мощност следва цената.


Наистина, със спада на Биткойн след достигане на рекордното си ниво от $64,000 в средата на април, изглежда, че хашрейтът последва.


Но други, включително Макс Кайзер, смятат, че цената следва хашрейта. Кайзер разглежда хеширащата мощност като мярка за масовото приемане и запълване на пукнатините в наследената финансова система.


В момента няма достатъчно данни, за да се каже убедително коя теория е вярна.


В противовес на хашрейта следва теорията на цените - растежът на Биткойн от 11% от уикенда не показва ефект върху хеширащата мощност, която продължава да намалява. 


По същия начин, теорията, че цената следва хеширащата мощност бива подкопана, когато се има предвид, че на 19-ти октомври 2020 г., в продължение на две седмици, хашрейтът на Биткойн спадна от 146 милиона TH / s на 107 милиона TH / s - спад от 27%. Междувременно няма забележим спад в цената на BTC, която проби тригодишното ниво на съпротива от $20,000 в рамките на следващия месец.


Засега можем да приемем само слаба корелация между хашрейта и цената на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (8)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света