НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Хашрейтът на Биткойн се срина до безпрецедентни нива

ЮНИ. 29, 2021 16:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хашрейтът на Биткойн се срина до безпрецедентни нива

Въпреки съобщенията за противното, хашрейтът на Биткойн се е сринал до най-ниското си ниво от третото тримесечие на 2019 г. насам на 58 милиона TH / s.Следователно възникват въпроси относно връзката между цената на Биткойн и неговата хешираща мощност и дали трябва да очакваме цената на BTC да последва хашрейта надолу.


Какво се крие зад срива на хашрейта?


Хеширащата мощност на Биткойн се разрастваше, както се очакваше, докато не се появи енергийния FUD отпреди няколко седмици. Последва силно възстановяване на показателя. Това беше поради репресиите върху добива в Китай.


Графиката по-горе показва спадът на хеширащата мощност и нарушаването на тенденцията за по-високи дъна.


Въпреки че в миналото няколко пъти вече са се случвали репресии в Китай, този път изглежда различно, тъй като властите в местните провинции, по-специално Вътрешна Монголия и Съчуан, вече са задействали ограниченията. Това включва отказ на услуги, свързани с електроенергия, за известни криптодобивни операции.


В отговор на това миньорите проявиха интерес към създаването съоражения на нови локации, като САЩ, Ел Салвадор, Парагвай и Казахстан, които станаха дестинации за много добивни фирми.


Коментирайки развитията, изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че това може да се окаже "грешка в размер на трилион долара“ за Китай.


Китай имаше 50% пазарен дял от Биткойн и те генерираха $10 милиарда годишно в бизнес, който нарастваше 100% годишно.


Трябва ли да се притесняваме от този спад?


Хашрейтът се отнася до общата комбинирана изчислителна мощност, използвана за добив и обработка на транзакции в блокчейн мрежата, базирана на алгоритъм за доказателство за работа (PoW). Някои го разглеждат като показател за определяне на здравословното състояние на мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕMorgan Stanley държат повече от 28,000 дяла в Биткойн тръста GBTC


Връзката между цената на криптовалутата и нейната хешираща мощност е оспорвана. Въпреки това, като се има предвид, че високите цени правят добива по-печеливш, логично е повече миньори да се присъединят към мрежа, когато цената се покачва. С други думи, хеширащата мощност следва цената.


Наистина, със спада на Биткойн след достигане на рекордното си ниво от $64,000 в средата на април, изглежда, че хашрейтът последва.


Но други, включително Макс Кайзер, смятат, че цената следва хашрейта. Кайзер разглежда хеширащата мощност като мярка за масовото приемане и запълване на пукнатините в наследената финансова система.


В момента няма достатъчно данни, за да се каже убедително коя теория е вярна.


В противовес на хашрейта следва теорията на цените - растежът на Биткойн от 11% от уикенда не показва ефект върху хеширащата мощност, която продължава да намалява. 


По същия начин, теорията, че цената следва хеширащата мощност бива подкопана, когато се има предвид, че на 19-ти октомври 2020 г., в продължение на две седмици, хашрейтът на Биткойн спадна от 146 милиона TH / s на 107 милиона TH / s - спад от 27%. Междувременно няма забележим спад в цената на BTC, която проби тригодишното ниво на съпротива от $20,000 в рамките на следващия месец.


Засега можем да приемем само слаба корелация между хашрейта и цената на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (8)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света