НАЧАЛО Крипто Крими

Хакнати крипто акаунти се продават само за $85 в тъмната мрежа

май 4, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакнати крипто акаунти се продават само за $85 в тъмната мрежа

Ново проучване, проведено от Privacy Affairs установи, че киберпрестъпниците предлагат хакнати крипто акаунти за продажба в дарк уеб пространството на изненадващо ниски цени.

Проучването разкри, че проверен акаунт в Blockchain.com може да бъде закупен само за $85, докато хакнат проверен акаунт в Coinbase се предлага за $250. На прицел са били и други популярни крипто борси като Crypto.com, Binance и Kraken, като цените им варират от $300 до $1,170.

Докладът също така установи, че хакерите продават тъмната мрежа данни за кредитни карти с баланс по сметките до $5,000 за $110. Освен това данни за онлайн банкови сметки с баланс от $2,000 се продават само за $60.

В доклада се подчертава също, че киберпрестъпниците се насочват към платформите на социалните медии и имейл услугите. Например идентификационните данни за влизане във Facebook и Instagram се предлагат за $25, а за Gmail – за $60.

Основателят на Privacy Affairs Миклош Золтан предупреди, че ако хакер получи достъп до нечии финансови данни или данни за достъп до социалните медии, той сам може да определи цената на данните.

Золтан също така отбеляза, че възприемането на няколко прости правила и навици може да затрудни достъпа на хакерите до чувствителни данни, като например избягване на публичен WiFi, използване на двуфакторна автентификация и софтуер за борба със зловреден софтуер. Освен това потребителите никога не трябва да споделят чувствителни данни по телефона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очаква ли се рали на фондовия пазар след срещата на Фед?


Privacy Affairs също така разкриха, че хакерите извършват кражба на самоличност, използвайки фалшиви физически и сканирани документи като шофьорски книжки и паспорти, които се предлагат в тъмната мрежа за едва $150. В доклада се посочва, че поддържането на мерки за защита на личните данни и информирането за рисковете за киберсигурността е от решаващо значение в дигиталната ера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн милионер открит мъртъв в САЩ

Във вторник семейството на Джон Форсайт, лекар от спешното отделение и иноватор в областта на криптовалутите, разкри, че той е открит мъртъв в северозападен Арканзас след предишното му изчезване този месец.

юни 1, 2023 14:04 2 мин. четене

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.