НАЧАЛО Други

Хакери предполагаемо имат достъп до данните на 30 милиона клиенти на международна банка

02.06.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери предполагаемо имат достъп до данните на 30 милиона клиенти на международна банка

Предполага се, че кибер престъпниците се опитват да продадат огромен набор от данни, за които твърдят, че принадлежат на клиенти на банка Santander.

Твърди се, че данните включват лична и финансова информация на около 30 милиона притежатели на сметки, като например данни за банкови сметки, номера на кредитни карти, салда по сметки и данни за човешките ресурси на служители на Santander.

Съобщава се, че хакерската група, наречена ShinyHunters, иска $2 милиона в замяна. Те публично заявиха, че самата банка Santander може да закупи данните от тях.

По-рано този месец Santander призна за пробив в данните на доставчик от трета страна, който е компрометирал някои данни на клиенти и служители. Въпреки това банката твърди, че в нарушената база данни не са били включени транзакционни данни или идентификационни данни, които биха могли да позволят извършването на неоторизирани транзакции.

Въпреки че ShinyHunters пое отговорност за други неотдавнашни кибератаки, включително за Ticketmaster, експертите по сигурността съветват да се внимава. Някои предполагат, че твърдението за Ticketmaster може да е било рекламен трик за популяризиране на нов хакерски форум, след като властите са свалили предишния.

От Santander твърдят, че операциите и системите им остават сигурни и клиентите могат да продължат да извършват транзакции безопасно. Банката заяви, че пробивът е засегнал операциите ѝ в Испания, Чили и Уругвай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.