НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери откраднаха над $600 милиона в най-големия DeFi хак досега

август 11, 2021 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери откраднаха над $600 милиона в най-големия DeFi хак досега

Протоколът за оперативна съвместимост Poly Network бе хакнат и са откраднати повече от $600 милиона в най-голямото нарушение на сигурността в сферата на децентрализираните финанси в историята.

Пазарът остава стабилен, въпреки новините.

Хакерите експлоатират Poly Network на Polygon, Етериум и Binance Smart Chain. Откраднатите активи включват $253 милиона в токени на Binance Smart Chain, $266 милиона в Етериум токени и $85 милиона в USDC в мрежата Polygon, към момента на публикуването.

Poly Network е междуверижен протокол за размяна на токени в различни блокчейни. Основателят на китайския блокчейн проект Neo стартира Poly Network в партньорство с Ontology и Switcheo.

Poly Network поиска от борсите за дигитални активи и миньорите да блокират всички монети, идващи от горните адреси. Екипът зад протокола също обеща правни действия и поиска хакерите да върнат откраднатите активи.

Tether замрази повече от $30 милиона в отговор на хака, сподели в Twitter главният технологичен директор на компанията Пол Адроино.

Около час след съобщението на Poly Network за хака, извършителят се опита да премести откраднатите активи през ETH адреса в Curve.fi, но транзакцията беше блокирана.

Хакерите продължиха да се опитват около 20-30 минути, преди анонимен потребител да изпрати на хакерите блокчейна съобщение, че USD Tether е блокиран.

Потребителят каза на хакерите да опитат да дезонират откраднатите токени без Tether, което хакерите направиха успешно и те депозираха всички адреси в Curve. След това хакерите изпратиха на анонимния потребител около $45,000 в Етериум за помощта.

Neo Smart Economy също обяви чрез Twitter, че “миграцията от Neo Legacy към N3 е временно спряна” и активите са защитени.

Изненадващо, пазарът не беше засегнат много, въпреки че бяха експлоатирани $600 милиона, което е доста значително.” каза Майкъл Тант, бизнес анализатор от Inside.

“Мисля, че това говори за пазара, на който се намираме. DeFi е преживял толкова много отделни хакове и експлоатации, че хората по -малко се страхуват от това активите им да стигнат до нула в резултат.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини