НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

След превземането на акаунта на проекта вчера следобед хакерите публикуваха “wallet drainers” (линк за източване на портфейли), маскиран като покана към потребителите да участват във изсичане на токени в The Garden, родната метавселена на Azuki.

Тези линкове функционират като фишинг механизми, предназначени да подмамят нищо неподозиращите жертви да одобрят транзакции, които прехвърлят дигитални активи от техния портфейл към този на хакерите.

Според данни на Etherscan злонамерените индивиди са източили $751,321 от един портфейл в рамките на 30 минути след туитването на линка. Хакерите също така са източили над 3.9 Етериум (ETH) токена, 11 NFT и 6,742 USDC от други крипто портфейли.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?


Емили Роуз, мениджър на общността на Azuki първа потвърди, че профилът на проекта в Twitter е бил хакнат. Тя предупреди за случилото се и посъветва потребителите да не кликат върху никоя връзка, публикувана от профила.

В часовете след кибератаката Azuki успя да си възвърне контрола над своя профил в Twitter изтривайки злонамерените туитове. Ръководният екип на NFT проекта също публикува изявление, в което заяви, че вече се провежда разследване и същевременно съветва последователите си да проверяват дали всички бъдещи съобщения се публикуват едновременно в няколкото медийни канала на Azuki, за да се установи тяхната валидност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене