НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери крадат $ 58 000 от крипто борса чрез фалшиви EOS токени

СЕП. 20, 2018 20:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хакери крадат $ 58 000 от крипто борса чрез фалшиви EOS токени

Хакери успяват да откраднат приблизително $58 000 от крипто борсата Newdex, като се възползват от уязвимост в обмена, според TheNextWeb. Хакерите наводниха Newdex с фалшиви EOS токени, които са създали, за да купят ADD, BLACK и IQ токенни от централната платформа.


Newdex признават, че EOS сметка е издала 1 милиард фалшиви EOS токени. Сметката oo1122334455, направи поръчки за ADD, BLACK и IQ. Бяха направени общо 11 800 фалшиви EOS поръчки, след което хакерите разменят токените за истинските EOS.

Newdex признава, че хакерите са откраднали 4 028 истински EOS токена, които са на стойност около $20 000 и са ги изпратили в Bitfinex, оставяйки потребителите на Newdex с кумулативни загуби около $58 000.

Newdex спират платформата в 15:52 часа на 18-ти септември след откриването на нападението и са активирали система за авариен ремонт, според наблюдател в Reddit. Ремонтът завършва в 16:33 часа и нормалната работа бе възстановена.

Newdex се извини за загубата, но няма планове да компенсира хората, според доклада.


EOS потребителите са предупредили за NewdexНяколко дни преди инцидента, EOS общността отбеляза на Reddit, че Newdex не е истинска децентрализирана борса (DEX), въпреки "подвеждащия маркетинг". PSA заяви, че не трябва да се има доверие на Newdex, тъй като използват интелигентен договор и не е публикуван изходния код на неговия централизиран сървър за съвпадения.

Вместо това, Newdex подрежда поръчките извън веригата в централизиран сървър, според публикацията на Reddit. Постът също така представи отговор на Newdex, в който се твърди, че те са "първият глобален децентрализиран обмен, изграден на EOS" и не изискват депозит, тегления, активите са на сигурност и е отворен и прозрачен.

В допълнение, Scatter (екосистема за създаване на отчетност и сигурност в блокчейн пространството) се използва като интерфейс за влизане в системата и търговия, така че Newdex да изглежда истински DEX, отбеляза Reddit. Реалността е, че потребителите изпращали средства на редовни EOS сметки, които не разполагат с какъвто и да е вид интелигентен договор, който да работи върху тях.


Проблеми с Newdex продължават


Според Trybe - токенизирана платформа за споделяне на знания и съдържание, Newdex са измъчвани от търговски проблеми, проблеми с токени и бавни преводи.

След като се твърди, че се натъкват на проблеми, при търгуването с EOS на Newdex, те отговориха, че има проблеми с EOS мрежата.

Trybe са публикували бележка от Newdex, в която се твърди, че е имало нестабилност с основната мрежа на EOS, причинявайки нестабилни сделки на всички големи борси, причинявайки някои обмени като Bithumb и Huobi Pro да оттеглят услугата EOS, ADD и IQ.

Въпреки това, Trybe отбелязват, че не са срещали проблеми, докато търгуват с EOS на други борси.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света