НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери крадат $ 58 000 от крипто борса чрез фалшиви EOS токени

СЕП. 20, 2018 20:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хакери крадат $ 58 000 от крипто борса чрез фалшиви EOS токени

Хакери успяват да откраднат приблизително $58 000 от крипто борсата Newdex, като се възползват от уязвимост в обмена, според TheNextWeb. Хакерите наводниха Newdex с фалшиви EOS токени, които са създали, за да купят ADD, BLACK и IQ токенни от централната платформа.

 


Newdex признават, че EOS сметка е издала 1 милиард фалшиви EOS токени. Сметката oo1122334455, направи поръчки за ADD, BLACK и IQ. Бяха направени общо 11 800 фалшиви EOS поръчки, след което хакерите разменят токените за истинските EOS.

Newdex признава, че хакерите са откраднали 4 028 истински EOS токена, които са на стойност около $20 000 и са ги изпратили в Bitfinex, оставяйки потребителите на Newdex с кумулативни загуби около $58 000.

Newdex спират платформата в 15:52 часа на 18-ти септември след откриването на нападението и са активирали система за авариен ремонт, според наблюдател в Reddit. Ремонтът завършва в 16:33 часа и нормалната работа бе възстановена.

Newdex се извини за загубата, но няма планове да компенсира хората, според доклада.


EOS потребителите са предупредили за NewdexНяколко дни преди инцидента, EOS общността отбеляза на Reddit, че Newdex не е истинска децентрализирана борса (DEX), въпреки "подвеждащия маркетинг". PSA заяви, че не трябва да се има доверие на Newdex, тъй като използват интелигентен договор и не е публикуван изходния код на неговия централизиран сървър за съвпадения.

Вместо това, Newdex подрежда поръчките извън веригата в централизиран сървър, според публикацията на Reddit. Постът също така представи отговор на Newdex, в който се твърди, че те са "първият глобален децентрализиран обмен, изграден на EOS" и не изискват депозит, тегления, активите са на сигурност и е отворен и прозрачен.

В допълнение, Scatter (екосистема за създаване на отчетност и сигурност в блокчейн пространството) се използва като интерфейс за влизане в системата и търговия, така че Newdex да изглежда истински DEX, отбеляза Reddit. Реалността е, че потребителите изпращали средства на редовни EOS сметки, които не разполагат с какъвто и да е вид интелигентен договор, който да работи върху тях.


Проблеми с Newdex продължават


Според Trybe - токенизирана платформа за споделяне на знания и съдържание, Newdex са измъчвани от търговски проблеми, проблеми с токени и бавни преводи.

След като се твърди, че се натъкват на проблеми, при търгуването с EOS на Newdex, те отговориха, че има проблеми с EOS мрежата.

Trybe са публикували бележка от Newdex, в която се твърди, че е имало нестабилност с основната мрежа на EOS, причинявайки нестабилни сделки на всички големи борси, причинявайки някои обмени като Bithumb и Huobi Pro да оттеглят услугата EOS, ADD и IQ.

Въпреки това, Trybe отбелязват, че не са срещали проблеми, докато търгуват с EOS на други борси.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света