НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери крадат $ 58 000 от крипто борса чрез фалшиви EOS токени

септември 20, 2018 20:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери крадат $ 58 000 от крипто борса чрез фалшиви EOS токени

Хакери успяват да откраднат приблизително $58 000 от крипто борсата Newdex, като се възползват от уязвимост в обмена, според TheNextWeb. Хакерите наводниха Newdex с фалшиви EOS токени, които са създали, за да купят ADD, BLACK и IQ токенни от централната платформа.

Newdex признават, че EOS сметка е издала 1 милиард фалшиви EOS токени. Сметката oo1122334455, направи поръчки за ADD, BLACK и IQ. Бяха направени общо 11 800 фалшиви EOS поръчки, след което хакерите разменят токените за истинските EOS.

Newdex признава, че хакерите са откраднали 4 028 истински EOS токена, които са на стойност около $20 000 и са ги изпратили в Bitfinex, оставяйки потребителите на Newdex с кумулативни загуби около $58 000.

Newdex спират платформата в 15:52 часа на 18-ти септември след откриването на нападението и са активирали система за авариен ремонт, според наблюдател в Reddit. Ремонтът завършва в 16:33 часа и нормалната работа бе възстановена.

Newdex се извини за загубата, но няма планове да компенсира хората, според доклада.

EOS потребителите са предупредили за Newdex


Няколко дни преди инцидента, EOS общността отбеляза на Reddit, че Newdex не е истинска децентрализирана борса (DEX), въпреки „подвеждащия маркетинг“. PSA заяви, че не трябва да се има доверие на Newdex, тъй като използват интелигентен договор и не е публикуван изходния код на неговия централизиран сървър за съвпадения.

Вместо това, Newdex подрежда поръчките извън веригата в централизиран сървър, според публикацията на Reddit. Постът също така представи отговор на Newdex, в който се твърди, че те са „първият глобален децентрализиран обмен, изграден на EOS“ и не изискват депозит, тегления, активите са на сигурност и е отворен и прозрачен.

В допълнение, Scatter (екосистема за създаване на отчетност и сигурност в блокчейн пространството) се използва като интерфейс за влизане в системата и търговия, така че Newdex да изглежда истински DEX, отбеляза Reddit. Реалността е, че потребителите изпращали средства на редовни EOS сметки, които не разполагат с какъвто и да е вид интелигентен договор, който да работи върху тях.

Проблеми с Newdex продължават

Според Trybe – токенизирана платформа за споделяне на знания и съдържание, Newdex са измъчвани от търговски проблеми, проблеми с токени и бавни преводи.

След като се твърди, че се натъкват на проблеми, при търгуването с EOS на Newdex, те отговориха, че има проблеми с EOS мрежата.

Trybe са публикували бележка от Newdex, в която се твърди, че е имало нестабилност с основната мрежа на EOS, причинявайки нестабилни сделки на всички големи борси, причинявайки някои обмени като Bithumb и Huobi Pro да оттеглят услугата EOS, ADD и IQ.

Въпреки това, Trybe отбелязват, че не са срещали проблеми, докато търгуват с EOS на други борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене