НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер източи $1 милиона от децентрализирания протокол Audius

юли 25, 2022 9:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер източи $1 милиона от децентрализирания протокол Audius

Предложенията в пространството на криптовалутите помагат на общностите да вземат решения с консенсус. За децентрализираната музикална платформа Auduis обаче приемането на злонамерено предложение за управление доведе до прехвърляне на токени на стойност $6.1 милиона, като хакерът си тръгна с $1 милион.

В неделя злонамереното предложение, Предложение № 85, с което се искаше прехвърляне на 18 милиона токена AUDIO, беше одобрено чрез гласуване в общността. 

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Audius Ронейл Ръмбърг уточни, че общността не е приела злонамерено предложение:

Това беше експлойт – не беше предложение, предложено или предадено по някакъв законен начин – просто се случи да се използва системата за управление като входна точка за атаката.

Допълнително разследване от страна на Auduis потвърди неразрешеното прехвърляне на AUDIO токени от касата на компанията. След разкритието Auduis превантивно спря всички смарт договори и AUDIO токени в блокчейна на Етериум, за да избегне по-нататъшни загуби. Компанията обаче възобнови прехвърлянето на токени скоро след това, като добави, че “[,,,] функционалността на смарт договорите се отключва след задълбочено проучване/отстраняване на уязвимостта“.

Разследващият блокчейн Peckshield стесни обхвата на грешката до несъответствия в оформлението на хранилището на Audius.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano скочи с 25% за седмица, масово ликвидирайки шорт позиции

Въпреки че предложението за управление на хакера източи от хазната 18 милиона токена на стойност близо $6 милиона, той успял да продаде за $1.08 милиона. Макар че продажбата доведе до максимален слипидж, инвеститорите препоръчаха незабавно обратно изкупуване, за да се предотврати разпродажба от страна на на съществуващите инвеститори и по-нататъшното понижаване на минималната цена на токена. 

Ръмбърг потвърди, че първопричината за експлойта е била елиминирана и не може да бъде експлоатирана отново. Като се има предвид, че касата на общността се държи отделно от касата на фондацията, останалите средства остават защитени от всякакви експлойти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене