НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер източи $1 милиона от децентрализирания протокол Audius

юли 25, 2022 9:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер източи $1 милиона от децентрализирания протокол Audius

Предложенията в пространството на криптовалутите помагат на общностите да вземат решения с консенсус. За децентрализираната музикална платформа Auduis обаче приемането на злонамерено предложение за управление доведе до прехвърляне на токени на стойност $6.1 милиона, като хакерът си тръгна с $1 милион.

В неделя злонамереното предложение, Предложение № 85, с което се искаше прехвърляне на 18 милиона токена AUDIO, беше одобрено чрез гласуване в общността. 

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Audius Ронейл Ръмбърг уточни, че общността не е приела злонамерено предложение:

Това беше експлойт – не беше предложение, предложено или предадено по някакъв законен начин – просто се случи да се използва системата за управление като входна точка за атаката.

Допълнително разследване от страна на Auduis потвърди неразрешеното прехвърляне на AUDIO токени от касата на компанията. След разкритието Auduis превантивно спря всички смарт договори и AUDIO токени в блокчейна на Етериум, за да избегне по-нататъшни загуби. Компанията обаче възобнови прехвърлянето на токени скоро след това, като добави, че „[,,,] функционалността на смарт договорите се отключва след задълбочено проучване/отстраняване на уязвимостта„.

Разследващият блокчейн Peckshield стесни обхвата на грешката до несъответствия в оформлението на хранилището на Audius.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano скочи с 25% за седмица, масово ликвидирайки шорт позиции

Въпреки че предложението за управление на хакера източи от хазната 18 милиона токена на стойност близо $6 милиона, той успял да продаде за $1.08 милиона. Макар че продажбата доведе до максимален слипидж, инвеститорите препоръчаха незабавно обратно изкупуване, за да се предотврати разпродажба от страна на на съществуващите инвеститори и по-нататъшното понижаване на минималната цена на токена. 

Ръмбърг потвърди, че първопричината за експлойта е била елиминирана и не може да бъде експлоатирана отново. Като се има предвид, че касата на общността се държи отделно от касата на фондацията, останалите средства остават защитени от всякакви експлойти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене