НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер отмъкна милиони от проект на Solana

декември 18, 2022 13:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер отмъкна милиони от проект на Solana

Хакер експлоатира базирания на Solana (SOL) автоматизиран маркет мейкър (AMM) Raydium (RAY) за повече от $4.3 милиона в криптовалути.

Raydium първи призна за хакерската атака в Twitter в петък сутринта.

Разследва се експлойт на Raydium, който е засегнал пуловете за ликвидност. Подробности ще последват, когато има повече информация. Първоначалното разбиране е, че правомощията на собственика са били превзети от атакуващия […]

По-късно през деня от проекта заявиха, че работят с одитори от трети страни и екипи в платформата за смарт договори Solana, за да разбере допълнителни подробности за хакерската атака. Според Raydium те са въвели нова корекция, за да предотвратят по-нататъшни експлойти от страна на злонамерени участници в мрежата.

От проекта добавиха:

Като незабавно решение, правомощията на предишните собственици бяха отнети и всички програмни сметки бяха актуализирани с нови в твърд портфейл. По този начин нападателят вече няма право на достъп и не може да експлоатира пуловете.

Ако атакуващият върне средствата, ще бъдат предложени 10% от общата сума, които ще се считат за награда за откриването на тази вратичка в протокола.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Биткойн до края на месеца?


От проекта казват, че хакерът е успял да измъкне стабилни монети и други криптоактиви на стойност приблизително $4.3 милиона от пет различни пула.

Родният токен на Raydium се търгува за $0.159 към момента на писане на статията. Криптоактивът, който е на 531-во място по пазарна капитализация, е спаднал с почти 15% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене