НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер открадна стотици хиляди долари от крипто протокол – ето как

май 22, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер открадна стотици хиляди долари от крипто протокол – ето как

Криптоавлутата на известния крипто миксер Tornado Cash отбеляза значителен спад от над 30% след инцидент, при който неоторизирано лице използва системата за управление и открадна над 480,000 токена от защитеното му хранилище.

Данните от веригата разкриват, че хакерът е продал 379,000 токена за приблизително 375 ETH (еквивалентни на около $680,000) и понастоящем държи в свое владение 97,700 токена TORN. Допълнителна информация сочи, че хакерът е депозирал 6,000 токена на борсата Bitrue.

В интригуващ доклад на Peckshield се посочва, че нападателят е използвал миксера Tornado Cash, за да изпере печалбите, получени от продажбата на TORN токените. Злонамерената личност е придобила контрол върху управлението на Tornado Cash, като е подала измамно предложение, лъжливо твърдейки, че то е сходно с предишно валидно предложение.

Без да знае за общността, атакуващият вградил в предложението функция за аварийно спиране, която му дава възможност да променя логиката на предложението и да получи 1.2 милиона гласа за себе си.

С броя на гласовете си, надхвърлящ легитимните 700,000 гласа от членовете на крипто миксера, санкциониран от OFAC, хакерът постигна пълен контрол над децентрализираната автономна организация (DAO).

Както обяснява Самчсун, изследовател от Paradigm, контролът на хакера върху управлението на протокола потенциално му позволява да изтегли заключените токени, да компрометира рутера и да изчерпи всички токени в договора за управление.

Въпреки това контролът върху управлението на хакера не се простира до източване на отделни токени. Следователно потребителите все още могат да използват Tornado Cash, за да прехвърлят средства, без да се притесняват от кражба от същия индивид.

Хакерът обаче запазва достъпа си до Tornado Cash Nova, който е разположен във веригата Gnosis. Тъй като това е пълномощно, администрирано от управлението, той притежава възможността да актуализира договора и да източи всички ETH, съдържащи се в пула. Понастоящем в договора има приблизително 510,8 WETH на стойност над $928,000.

Стойността на TORN намалява След разкриването на този инцидент стойността на токена TORN спадна с повече от 25% до 4,69 USD към момента на писане на статията, според данни на BeInCrypto.

Освен това атаката е довела до спад на общата пазарна капитализация на криптожетона под 10 млн. долара.

Няколко криптоборси, включително Binance, временно преустановиха приемането на депозити на TORN, за да предпазят своите потребители. Въпреки това Huobi и Poloniex продължават да поддържат депозити и тегления на TORN.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн милионер открит мъртъв в САЩ

Във вторник семейството на Джон Форсайт, лекар от спешното отделение и иноватор в областта на криптовалутите, разкри, че той е открит мъртъв в северозападен Арканзас след предишното му изчезване този месец.

юни 1, 2023 14:04 2 мин. четене

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.