НАЧАЛО Други

Gucci ще приема плащания в криптовалути

май 5, 2022 11:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Gucci ще приема плащания в криптовалути

Миналите усилия на Gucci в Web3 достигнаха кулминацията си с това, че марката приема 12 криптовалути в няколко избрани магазина.

Gucci обяви, че ще започне да приема плащания с криптовалута до края на месеца в пет от своите магазини в Съединените щати, като планира да разшири услугата до всичките си 111 магазина в Северна Америка.

Gucci ще приема 12 криптовалути, включително Биткойн, Етериум, Лайткойн, Wrapped Bitcoin (WBTC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) и пет стабилни монети, обвързани с щатския долар, докладва Vogue Business.

На клиентите, които плащат с криптовалута в магазина на пилотните места в Ню Йорк, Лос Анджелис, Маями, Атланта и Лас Вегас, ще бъде изпратен имейл с QR код за плащане чрез портфейл за цифрови активи. Служителите започнаха да провеждат обучение относно крипто, незаменими токени (NFT) и Web3 в подготовка за стартирането.

Gucci неотдавна беше в процес на приемане на Web3 с две NFT колекции, пуснати през 2022 г. — колекцията “SUPERGUCCI” през февруари в сътрудничество с марката играчки SUPERPLASTIC и колекцията “Gucci Grail” през март, насочена към собственици на съществуващи NFT проекти, като напр. Bored Ape, Pudgy Penguins и подобни.

Прочети Още: Ватиканът открива NFT галерия

Първият в историята му NFT беше 4-минутен филм, озаглавен Aria, който е вдъхновен от едноименната колекция от дрехи, продадена за $25,000 долара през юни 2021 г. в онлайн търг, организиран от Christie’s.

Марките от висок клас се насочват към крипто и Web3 пространството. През март модният лейбъл Off-white започна да приема плащане в шест криптовалути във водещите си магазини в Париж, Милано и Лондон.

Луксозната марка часовници на LVMH Hublot пусна ограничена колекция, която може да бъде закупена само с Биткойн, а наскоро марката си партнира с доставчика на студени портфейли Ledger, пускайки часовник с ограничено издание и Ledger Nano X през февруари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене