НАЧАЛО Регулации

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

септември 27, 2022 19:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

Законопроектът, известен още като “Закон за дигиталните финансови активи”, имаше за цел да изисква от крипто компаниите, като например борсите, да получат лиценз от Департамента за финансова защита и иновации на Калифорния – в противен случай може да се наложи те да плащат до $100,000 санкции за всеки ден на нарушение.

В писмо, адресирано до членовете на Калифорнийската щатска асамблея, Нюсъм обясни защо е наложил вето на предложения закон, като същевременно заявява, че обществото трябва да бъде защитено от рисковете на свързаните с крипто услуги и продукти.

Преждевременно е да се фиксира лицензионна структура в закон, без да се вземат предвид както тази работа, така и предстоящите федерални действия. Необходим е по-гъвкав подход, за да се гарантира, че регулаторният надзор може да бъде в крак с бързо развиващите се технологии и случаи на използване, и е съобразен с подходящите инструменти за справяне с тенденциите и намаляване на вредите за потребителите.

Нюсъм казва, че одобряването на законопроекта ще бъде съпроводено с някои финансови последици, които могат да се отразят на бюджета на щата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


Създаването на нова регулаторна програма е скъпо начинание и този законопроект ще изисква заем от общия фонд в размер на десетки милиони долари за първите няколко години. Такъв значителен ангажимент на средства от общия фонд следва да бъде разгледан и отчетен в годишния бюджетен процес.

Губернаторът заяви, че е готов да работи със законодателния орган, след като федералните регулатори установят по-ясни политики по отношение на дигитални активи.

Ангажиран съм да работя в сътрудничество със законодателния орган, за да постигнем съответната регулаторна яснота, след като федералните разпоредби станат по-ясни за дигиталните финансови активи, като същевременно гарантираме, че Калифорния ще остане конкурентно място за компаниите да инвестират и да въвеждат иновации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.