НАЧАЛО Регулации

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

27.09.2022 19:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

Законопроектът, известен още като “Закон за дигиталните финансови активи”, имаше за цел да изисква от крипто компаниите, като например борсите, да получат лиценз от Департамента за финансова защита и иновации на Калифорния – в противен случай може да се наложи те да плащат до $100,000 санкции за всеки ден на нарушение.

В писмо, адресирано до членовете на Калифорнийската щатска асамблея, Нюсъм обясни защо е наложил вето на предложения закон, като същевременно заявява, че обществото трябва да бъде защитено от рисковете на свързаните с крипто услуги и продукти.

Преждевременно е да се фиксира лицензионна структура в закон, без да се вземат предвид както тази работа, така и предстоящите федерални действия. Необходим е по-гъвкав подход, за да се гарантира, че регулаторният надзор може да бъде в крак с бързо развиващите се технологии и случаи на използване, и е съобразен с подходящите инструменти за справяне с тенденциите и намаляване на вредите за потребителите.

Нюсъм казва, че одобряването на законопроекта ще бъде съпроводено с някои финансови последици, които могат да се отразят на бюджета на щата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


Създаването на нова регулаторна програма е скъпо начинание и този законопроект ще изисква заем от общия фонд в размер на десетки милиони долари за първите няколко години. Такъв значителен ангажимент на средства от общия фонд следва да бъде разгледан и отчетен в годишния бюджетен процес.

Губернаторът заяви, че е готов да работи със законодателния орган, след като федералните регулатори установят по-ясни политики по отношение на дигитални активи.

Ангажиран съм да работя в сътрудничество със законодателния орган, за да постигнем съответната регулаторна яснота, след като федералните разпоредби станат по-ясни за дигиталните финансови активи, като същевременно гарантираме, че Калифорния ще остане конкурентно място за компаниите да инвестират и да въвеждат иновации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.