НАЧАЛО Регулации

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

Законопроектът, известен още като „Закон за дигиталните финансови активи“, имаше за цел да изисква от крипто компаниите, като например борсите, да получат лиценз от Департамента за финансова защита и иновации на Калифорния – в противен случай може да се наложи те да плащат до $100,000 санкции за всеки ден на нарушение.

В писмо, адресирано до членовете на Калифорнийската щатска асамблея, Нюсъм обясни защо е наложил вето на предложения закон, като същевременно заявява, че обществото трябва да бъде защитено от рисковете на свързаните с крипто услуги и продукти.

Преждевременно е да се фиксира лицензионна структура в закон, без да се вземат предвид както тази работа, така и предстоящите федерални действия. Необходим е по-гъвкав подход, за да се гарантира, че регулаторният надзор може да бъде в крак с бързо развиващите се технологии и случаи на използване, и е съобразен с подходящите инструменти за справяне с тенденциите и намаляване на вредите за потребителите.

Нюсъм казва, че одобряването на законопроекта ще бъде съпроводено с някои финансови последици, които могат да се отразят на бюджета на щата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


Създаването на нова регулаторна програма е скъпо начинание и този законопроект ще изисква заем от общия фонд в размер на десетки милиони долари за първите няколко години. Такъв значителен ангажимент на средства от общия фонд следва да бъде разгледан и отчетен в годишния бюджетен процес.

Губернаторът заяви, че е готов да работи със законодателния орган, след като федералните регулатори установят по-ясни политики по отношение на дигитални активи.

Ангажиран съм да работя в сътрудничество със законодателния орган, за да постигнем съответната регулаторна яснота, след като федералните разпоредби станат по-ясни за дигиталните финансови активи, като същевременно гарантираме, че Калифорния ще остане конкурентно място за компаниите да инвестират и да въвеждат иновации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене

Hex Trust получи лиценз да оперира в Дубай

Попечителят на дигитални активи Hex Trust получи лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай (VARA) на 24 ноември, според прессъобщение на компанията.

ноември 24, 2022 17:18 1 мин. четене

Биткойн: Русия предлага ново законодателство за миньорите

Нов законопроект, внесен в Държавната дума (парламента на Русия), ще даде на крипто миньорите в страната два варианта за продажба на добитите от тях монети. 

ноември 21, 2022 13:11 1 мин. четене

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

ноември 21, 2022 11:04 1 мин. четене