НАЧАЛО Финтех

Град в Швейцария интегрира блокчейна на Polygon в платежното си приложение

22.11.2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Град в Швейцария интегрира блокчейна на Polygon в платежното си приложение

Приложението за разплащания MyLugano в Лугано, град в Швейцария, наскоро обнови функциите си, като включи PoS на Polygon (MATIC).

Това подобрение въвежда специален раздел в приложението, който позволява на неговите 30,000 потребители достъп до многоверижен портфейл за криптовалути.

Предназначен за опитни потребители, този раздел наподобява “MetaMask” и първоначално интегрира ckBTC (криптоключ Биткойн токени). Тези токени, описани като иновативен дигитален актив, използващ технологията Internet Computer Protocol (ICP), отбелязват първата интеграция на криптовалута в приложението.

MyLugano също така осигурява достъп до различни dApps и дава възможност на потребителите да се включат в програма за лоялност, използвайки LVGA, стабилната монета на Лугано. Освен това, като част от своя крипто ориентиран подход, Лугано стартира уникална колекция от незаменяеми токени (NFT).

Тази колекция е базирана на физическо произведение на изкуството на Юри Катаня, което се развива с течение на времето, за да превърне 2,000 хартиени цветя в истински, като същевременно се запазва в колекцията MyLugano NFT. Забележително е, че европейските алпийски държави, особено Швейцария с приемането на блокчейн в Лугано и Цуг, позволяващ данъчни плащания в Биткойн, се позиционират като центрове за криптовалути.

Лихтенщайн, разположен между Швейцария и Австрия, е пионер в областта на криптовалутите, като още през 2019 г. въведе законодателство, насочено към криптовалутите. Неотдавна страната обяви намеренията си да улесни плащанията с Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ швейцарска банка ще стартира собствена крипто услуга

PostFinance, водеща швейцарска банка, е на път да направи революция във финансовия пейзаж с новата си крипто услуга, пригодена за швейцарските клиенти.

21.02.2024 21:30 1 мин. четене

Алткойн проект успешно привлече инвестиции в размер на $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад криптовалутата Mask Network (MASK), обявиха стартирането на втори фонд чрез инвестиционното си подразделение Bonfire Union.

20.02.2024 15:00 1 мин. четене

Binance с важна актуализация на своя Web3 портфейл

Водещата крипто борса Binance по обем на търговията изуми крипто общността, като интегрира значителни подобрения в своя Web3 портфейл.

17.02.2024 18:30 2 мин. четене

Revolut ще представи собствена борса за криптовалути

Платформата за дигитално банкиране Revolut се подготвя да представи нова борса за криптовалути, пригодена за опитни търговци, според подробности, споделени в имейл, получен от CoinDesk.

17.02.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.