НАЧАЛО Други

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

30.05.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

Бихме се сблъскали с проблеми с латентността, огромни натрупвания на непотвърдени транзакции, неимоверно високи такси за газ и необуздани кражби. Освен това рязкото нарастване на хакерските инциденти, дължащо се на недоразвитите протоколи и мостове за сигурност, до голяма степен би останало ненаказано, тъй като регулаторните рамки се борят да бъдат в крак с времето.

Тези сътресения биха могли да накърнят репутацията на блокчейн технологията, като накарат потребителите да напуснат пространството толкова бързо, колкото са влезли в него.

Този сценарий напомня на случилото се през 2017 г., когато цената на Биткойн скочи двадесет пъти, а броят на потребителите на блокчейн се удвои в рамките на една година, предизвиквайки значителни смущения в по-малък мащаб.

Обикновено новите технологии преминават през продължителен период на развитие, преди да постигнат широко разпространение. Веднъж обаче, когато се достигне критична точка, промяната може да настъпи бързо.

Например технологията за безконтактни плащания, въведена в началото на 2000 г., първоначално преживя стабилно, но скромно приемане. Ковид пандемията обаче драстично ускори нейното глобално приемане. Загрижеността за здравето и необходимостта от социално дистанциране доведоха до рязко увеличаване на безконтактните транзакции. По данни на Mastercard през първото тримесечие на 2020 г. безконтактните транзакции са се увеличили с 40% в световен мащаб. Днес над 75% от всички транзакции с карти в Европа са безконтактни. Тази бърза промяна илюстрира колко бързо може да се ускори приемането и подобна ситуация може да се случи с криптовалутите във всеки един момент.

Различни фактори, като ограничителен контрол върху капитала, хиперинфлация, търговски ограничения и политическа нестабилност, могат потенциално да предизвикат масово приемане. Глобални конфликти, друга пандемия или екологични катастрофи също биха могли да действат като катализатори.

Докато гледаме напред към 2024 г., макар и да няма непосредствена криза, бъдещето остава несигурно.

По същество индустрията може би се нуждае от повече време, за да разработи и приложи ефективни решения за мащабиране, да разреши проблемите с оперативната съвместимост и да установи ролята на децентрализираната среда в бъдещето на финансите.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.