НАЧАЛО Финтех

Google ще инвестира десетки милиони за AI обучения в Европа

13.02.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google ще инвестира десетки милиони за AI обучения в Европа

Наскоро Google обяви инициативата AI Opportunity Initiative for Europe - фонд за подкрепа на стойност 25 милиона евро, чиято цел е да се подпомогне обучението на тема изкуствен интелект (AI) в региона.

Инициативата има за цел да разшири възможностите на работната сила в Европа, като предлага напреднало обучение по AI на местни стартиращи предприятия, фокусирайки се по-специално върху подкрепата на уязвимите общности.

Приблизително 10 милиона евро от фонда ще бъдат разпределени за предоставяне на работниците на основни умения в областта на AI, за да се ориентират в развиващия се пазар на труда.

Тази инициатива надгражда успешната програма на Google “Grow with Google“, стартирала през 2015 г., от която се възползваха над 12 милиона души, като се справи с недостига на дигитални умения в ЕС. Освен това Google си сътрудничи с различни заинтересовани страни, включително правителства от ЕС, групи на гражданското общество и академични институции, за да осигури широки ползи от напредъка в AI областта.

Партньорствата с организации като Центъра за обществено въздействие (CPI) имат за цел да направят знанията и уменията в AI областта достъпни за различен кръг лица, като се набляга на приобщаването.

Разширяването на ресурсите за обучение на тема AI и усъвършенстването на програмата Google Career Certificates допълнително демонстрират ангажимента на Google да улеснява придобиването на практически опит с AI приложения в различни сценарии на работното място.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ швейцарска банка ще стартира собствена крипто услуга

PostFinance, водеща швейцарска банка, е на път да направи революция във финансовия пейзаж с новата си крипто услуга, пригодена за швейцарските клиенти.

21.02.2024 21:30 1 мин. четене

Алткойн проект успешно привлече инвестиции в размер на $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад криптовалутата Mask Network (MASK), обявиха стартирането на втори фонд чрез инвестиционното си подразделение Bonfire Union.

20.02.2024 15:00 1 мин. четене

Binance с важна актуализация на своя Web3 портфейл

Водещата крипто борса Binance по обем на търговията изуми крипто общността, като интегрира значителни подобрения в своя Web3 портфейл.

17.02.2024 18:30 2 мин. четене

Revolut ще представи собствена борса за криптовалути

Платформата за дигитално банкиране Revolut се подготвя да представи нова борса за криптовалути, пригодена за опитни търговци, според подробности, споделени в имейл, получен от CoinDesk.

17.02.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.