НАЧАЛО Други

Големите инвеститори наливат пари в този нов крипто проект

11.02.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите инвеститори наливат пари в този нов крипто проект

Стартираща криптовалута отбеляза значителен подем, като си осигури $25 милиона от институционални инвеститори в "Seed A" фазата на набиране на средства.

На 5 февруари Oobit (OBT) приключи своя кръг на финансиране “Seed A”, като натрупа $25 милиона. Това събитие за набиране на средства особено се открои като най-значимата инвестиционна крипто дейност през февруари, привличайки широко внимание.

Забележително е, че Tether се появи като инвеститор от второ ниво в този кръг, следван от CMCC Global от четвърто ниво, 468 Capital от пето ниво и ангелския инвеститор Анатолий Яновенко. Общо тези четирима инвеститори от серия А инжектираха $25 милиона в Oobit.

И така, какво точно представлява Oobit и как инвеститорите могат да се ангажират с този стартъп за криптовалута?

Функционирайки върху Етериум (ETH) и Binance Chain (BNB), OBT служи като функционален токен за централизирана услуга. Важно е обаче да се отбележи, че притежаването на OBT не предоставя право на собственост или дялово участие в Oobit, за разлика от децентрализираните проекти или акции. По-скоро токенът функционира като вътрешна валута, улесняваща специфични операции в рамките на платформата.

Oobit привлече вниманието на институционалните инвеститори, позиционирайки се като крипто стартъп с фокус върху плащанията. С Oobit потребителите могат да използват 10-те най-големи криптовалути за плащания в заведения, приемащи Visa и Mastercard.

Паоло Ардоино, главен изпълнителен директор на Tether, сподели прозрения за инвестиционната обосновка на компанията:

“Стратегическата инвестиция на Tether в Oobit подчертава нашия неотклонен ангажимент да приветстваме нови потребители в екосистемата на криптовалутите. Подкрепата ни е продиктувана от общата ни визия за насърчаване на широкото приемане на криптовалутите в световен мащаб. Разглеждаме Oobit като катализатор за премахване на бариерите и улесняване на безпроблемните транзакции за притежателите на криптовалути по целия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за пазарите на петрол – какво да очакваме?

Миналата седмица промените на пазара на суров петрол бяха силно повлияни от дискусиите около лихвените политики на Федералния резерв на САЩ.

26.02.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.